Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Meclis toplantılarına neden gelmiyorsunuz?

13 Mayıs 2020 - 01:16

Ülke geneli hakkında  yazmak, ahkâm kesmek bize düşmez!..
Yaygın medyanın gazetecileri ve köşe yazarları zaten bunu yapıyor…
Bize düşen görev ise, bulunduğumuz, hizmet ettiğimiz kent  hakkındaki  görüşlerimizi okuyucuya aktarmak…
Dün, yazdıklarım nedeniyle tanıdığım ve tanımadığım bir çok okuyucu beni arayarak, görüşlerini aktardı. Çoğunluklu olarak yazdıklarımın altına kendi imzalarını da atacaklarını ileten Darıcalılar, meğer se kâlplerinden geçenleri  okuduğumu ifade ederek, az bile yazdığımı dile getirdiler.
 
Sevgili okuyucular, kabül edilmesi gereken bir gerçek var ise o da HDP gerçeğidir. Bu partinin yükselişini neye bağlarsanız bağlayın Ak Parti’ye çelmeyi takan, iktidardan eden de onlardır.
Peki, bu yükselişteki  ana faktörlerin Darıca’daki ayağını araştırdınız mı hiç?
Bu konuda haddim olmayarak ben biraz sizleri aydınlatayım o halde…
Her parti, insan hakları ve kadına eşitlik çığırtkanlıkları yaparken, HDP, daha önceden savunduğu Kürt kimliğinin yanına Türk, Laz, Çerkez, Süryani, Ermeni söylemlerini de ekleyerek herkese kucak açtı. Örgüt yapılanmasında kadın eşitliğinin önemini vurgulamak için yapılanmalarında mutlaka ve mutlaka bir erkeğin yanına kadını da koymayı ihmal etmedi… İl, ilçe, belde  başkanlarını bir kadın, bir erkekten oluşturdu, milletvekili aday adaylarında da eşit davranarak kadın ve erkek aday adaylarını sayısal anlamda eşit olarak gösterdi…
Barajı aşmasından dolayı meclise giren HDP’ye kimsenin kızmaya hakkı olamaz!..
Önceki seçimlerde  Ak Parti’ye ve CHP’ye oy verenlerin bir kısmı, 7 Haziran’daki seçimlerde tercihini HDP’den yana kullanmışsa herkes bunun nedenlerini bir kez daha düşünmelidir!..
Belediye meclisindeki bazı üyelerin  ukalâ tavırlar sergileyerek, bu millete tepeden bakması, seçmeni çantada keklik olarak görmesi, bu tavırları vatandaşın gözünün içine baka baka artırarak devam ettirmesi etkenlerden sadece bir tanesi !..
Seçimlerin ardından kaybetmenin getirdiği öfkeyle bu vatandaşın ağzının içine eden o kafanın, Ak Parti Genel Merkezi, İl ve İlçe Yönetimi tarafından halâ kulağı çekilmemiş, haddi bildirilmemiş ise bundan sonraki süreçte hiç kimse HDP’nin nasıl kazandığı hakkında kafa patlatmasın!..
Darıcalılar, dün ayağında ayakkabısı dahi yok iken, bugün, cebine giren üç otuz parayla caka satanları görüyor. Vatandaşın yarısından çoğu  bankalara olan kredi borçlarını ödeyemezken, kirasını dahi gününde veremeyen esnaf inim inlerken, lüks ve şaşalı yaşantısıyla dikkat çeken siyasiler neden kaybettiklerini  başka yerlerde aramasın !..
Altında ezildiği ekonomik sorunlar nedeniyle umudunu şans oyunlarına bağlayan gariban vatandaşın başına kuş pislediğindeki ufacık ve masum sevinciyle dahi alay eden, hakir gören zihniyet,  facebook’taki  paylaşımında  gösterdiği yürekliliği bundan sonra Darıca sokaklarında gezerken vatandaşın yüzüne bakarak gösterebilecek mi peki ?
Vatandaşa bu saatten sonra düşen görev, her ayın ilk haftasında Darıca Belediye Meclisi’nde yapılan toplantılara katılmaları olacaktır. Siyasi parti ayırımı yapmıyorum, ama lütfen her toplantıya gelin ve sizleri temsil etmesi için gönderdiğiniz meclis üyelerini orada da bir görün!..
Sizi kaç kişi temsil etmeyi hak etmiş, gözlerinizle bir görün bakalım?
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum