Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Vekil Saffet Sancaklı söylediklerinin arkasında durabilseydi kahraman olurdu

10 Aralık 2023 - 13:40

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi’ni ağırladığı TBMM’deki odasındaki görüşmede, ‘’ Bu dönem MHP’ye Kocaeli’de en azından bir belediye vermezlerse, beni seçim sürecinde ve seçim çalışmalarında Kocaeli’de göremezler. Tabanımız bunu anlar. Bunu çok iyi anlayacak olan teşkilatlarımız emin olun sahada olmayacaktır.’’ şeklindeki sözlerini haberleştiren gazetecileri yalancılıkla suçlaması yerine, bu sözlerinin arkasında dursaydı, belki de ilimizde kahraman olurdu

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak, 16 Ocak Basın Onur Günü’nde düzenyeceğimiz etkinlikler kapsamında ilimizdeki vekilleri davet etmek amacıyla geçtiğimiz çarşamba günü Ankara’daydık.
TBMM’ye yapacağımız ziyaretler öncesinde telefonla randevulaştığımız Kocaeli Milletvekilleri’yle görüşüyor, güncel konular hakkında fikir alışverişinde bulunuyorduk.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bizleri ısrarla TBMM’de beklerken, biz yoğun trafik nedeniyle geç kalmıştık bile. Odasına girip birer çayını içtiğimiz, Lütfü Türkkan’’ Meral hanım özellikle sizlerle görüşmek itiyor, kendisi sizleri çok bekledi, şu an genel merkezde yine bekliyor’’ diyerek taksi çağırdı. Akşener’in genel merkezde bizleri karşılamasının ardından yaptığımız sohbetler sonrası bizler tekrar TBMM’ye dönerek ziyaretlerimize devam ettik.
2 günlük ziyaretimizde, Kocaeli’nin tüm milletvekilleri bizleri oldukça güzel ağırladı. Bunlardan bir tanesi de MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’ydı. Sağolsun konukseverliği ve samimiyetiyle bizleri onurlandırdı.
Görüşmelerimizde, burada yazamayacağım o kadar çok şey anlattı ki, mesleki etik gereği söylediklerinin hiç birisini dile getirmedik.
Ancak, ‘’ Bize bir belediye vermezlerse bir daha Kocaeli’ye adım atmam’’ konusunu üstüne basa basa anlatmaya başlamasıyla, bizler bunu yazıp yazmayacağımızı sorduk, kendisi ‘Yazabilirisiniz’’ dedi. Odasından çıkar çıkmaz cep telefonumdan söylediklerini haberleştirip haber merkezimize atıp servis edilmesini istedim. Sonrasın da Haber Pİ’nin sahibi Adalet Bora’da sitesinde bu habere yer verdi.
Yapılan haberler sonrasında Saffet Sancaklı bizleri yalancılıkla suçlayarak, dava açacağını söyledi.
Bu söyleminin bir kaç saat sonrasında  MHP Lideri Bahçeli Sancaklı için ‘’ "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" dedi. Hemen ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Milletvekili Saffet Sancaklı'nın partiden istifasının istendiğini duyurdu. Baş döndürücü şekilde hızla gelinen noktada Saffet Sancaklı 2 döem Kocaeli Milletvekilliğini yaptığı MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Biz, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak, Meral Akşener’de dahil, konuğu olduğumuz tüm Kocaelili milletvekilleriyle öyle çok şeyler konuştuk ki, bir çoğunu haber dahi yapmadık, çünkü muhataplarımız bizleri bazı konularda,  ya, ‘’ Bu odada kalsın’’, ya da, ‘’ Bu aramızda kalsın’’, veya ‘’Bunu haber yapmayın lütfen’’ şeklinde ricada bulundular. Bizlerde mesleki etik gereği bu ricaya uyarak tek bir kelimesini dahi haberleştirmedik.
Ancak Saffet Sancaklı, yaklaşık yarım saatlik görüşmemiz içerisinde geçen konuşmalarda hiç bir şekilde uyarı da bulunmayıp, aksine o sözleri için haber yapmamızda sakınca görmediğini dile getirdi.

Ben şahsım olarak milletvekili Saffet Sancaklı’nın Kocaeli’de MHP’ye 1 tane dahi belediye başkanlığı verilmemesine karşı koyduğu tepkiyi doğru buluyorum.Yani 51 ilde 1 kişi dahi olsa MHP’den aday gösterilirken, bu rakama Kocaeli’yi de ekleseler ne olurdu sanki ? Bu konuda Sancaklı’ya sonuna kadar hak veriyorum. Ve fakat, Sancaklı’yı istifaya kadar götüren o sözlerin haberini yapan gazetecileri yalanlaması beni oldukça şaşırttı.
Saffet Sancaklı  arslanlar gibi bu sözlerinin arkasında durabilseydi eğer, belki de Kocaeli’de kahraman bile  olurdu. Ama Sancaklı’nın dik durmak yerine bizlerin, bahsi geçen konuda yaptığı haberleri yalanlamayı tercih etmesini doğrusu kendisine yakıştıramadım.
Oysaki biz, Sancaklı için neden yalan haber üretelim ki, yani biz Ankara’ya kedisine kumpas kurmak için mi gitmiştik,  2 gün boyunca iktidar ve muhalif milletvekilleriyle görüştük, yukarıda da belirttiğim gibi bu görüşmlerin bazı bölümleri rica üzerine haberleştirilmedi. Eğer bunu yapsaydık, bugün Saffet Sancaklı’yı değil, diğer  vekilleri konuşuyor olacaktık.
Varsın olsun,
Zaten gazetecilerin kaderidir bu, önce söylerler sonra da yalanlarlar, unutulmasın ki, bizler gazeteciyiz ama yalan yazacak kadar şerefsiz değiliz.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum