Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Ömer Faruk Başaran'ın başarılı olup olmayacağı tartışılmamalı

26 Mart 2023 - 22:45

Girişimcilik ruhu ve yaptığı faaliyeletler nedeniyle özellikle Kocaeli bölgesinde adını sık sık duyuran Ömer Faruk Başaran’ı siyasetçi kişiliğiyle de tanımayan yok.
Büyük projelerin adamıdır Ömer Faruk Başaran, bir de iri cüssesine inat ince ruhludur.. Her atılımı ses getirir, bu nedenle gazetelerin ve televizyonların haberlerinde mutlaka yer edinir..
Aslında, başlı başına bir adam değildir Ömer Faruk Başaran... Soyuna sopuna bakıldığında, babası, babasının babası ve hatta babasının babasının babasının da önemli bir figür olduğu görülecektir. Ticari, siyasi ve girişimcilikteki başarısı da sadece kendisi ile ilişkili değildir, çünkü genlerinde var..

Kökeni Ayvacızadelerden geliyor..
Dedesi Ayvacı İbrahim ağa, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Kuvvay-i Milliyeciler’e maaş bağlayarak Gebzeli köylülerin mal ve can güvenliğini Rum çetelerinden koruyup kollanmasında öncülük etmiş.
Otoritenin zayıf olduğu dönemlerde Yeniköy Rum Eşkiyası, Gebze ‘ye dadanmış, köylüleri haraca bağlayarak milleti canıdan bezdirmişti. İşte bu noktada devreye giren Ayvacı İbrahim ve bir kaç zengin ağa, Köseler Köyü’nde Darıcalı Kuvva-yı Milliye’ci Karaaslan’la buluşarak dertlerini anlatmışlar. Köylüleri koruması için fişek parası adı altında Karaaslan’a maaş bağlayan Ayvacı İbrahim ve bir kaç ağa, bu şekilde Gebzeliler’i Yeniköy Rumları’ndan korunmasını sağlamış.

Yani, Ömer Faruk Başaran, böyle bir neslin soyundan geliyor... Soyaçekimlikten olsa gerek, Başaran’da memleket evladının rahatı için sürekli siyasetin içerisinde yer almış. Vatandaşın daha çok  iş, daha çok aş edinmesi için de sürekli istihdam yaratmış.... Türkiye’de SİAD’lar denilince ilk akla gelen isimdir Ömer Faruk Başaran...
Kendi kurduğu otomotiv, inşaat ve gıda sektöründeki şirketlerin yanısıra,diğer  şirket sahiplerinin büyümesi ve gelişmesi için de boş durmamış. Gebze’de MÜSİAD’ı, GENÇSİAD’ı ,kurmuş...Yetmemiş, Türkiye genelindeki iş insanları için Avrasya Sanayici ve İş Adamları ASİAD’ı kurup Genel Başkanı olmuş. Hızını alamamış Türkiye Patronlar Platformu TPP’yi kurmuş.
 Gebze Ticaret Odası’nda meclis üyeliğinin yanısıra Elektrik ve Otomotiv Meslek Komiteleri ile Dış İlişkiler Çalışma Grubu üyeliklerinde bulunmuş... İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği görevini de başarıyla yürütmüş.

Siyaset dünyasında da adını sıklıkça duyuran Başaran, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu’nda yer alarak bir süre Kocaeli İl Başkanlığı görevinde bulunurken aynı zamanda Büyük Türkiye Hareketi kuruculuğunu yaptı.

Bir süreden bu yana CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu yakın takibe alan Ömer Faruk Başaran, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin yeni bir vizyonu için gayret göstermesine ve ülkenin geleceği için yaptığı çağrıya kulak verdiğini söyleyerek,. ‘’Türkiye’nin geleceği için, Kocaeli için, hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Bu çağrıyı karşılıksız bırakamazdım’’ diyerek. CHP’den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu...
‘Ayvacıoğlu’ diye anılan dedeleri, yeni kanunla birlikte ‘’Başaran’’ soyadını sizce  neden almışlardır ?
Ömer Faruk Başaran’ın her alandaki başarısı tesadüf müdür ?
Siyasette, kimi önemli isimler gibi kendisi de belki arzu ettiği hedefe ulaşamadı ama, galiba bu defa başaracak...Başaran’ın başaralı olacağını tahmin ettiğim bu yolda, ülke menfaatinin gözetileceği, Kocaeli ve Gebze’nin kazanımı olacağı kanısındayım...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum