Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
CENGİZ BAYSU

CENGİZ BAYSU


Hayvanlara eziyet

28 Haziran 2023 - 17:53 - Güncelleme: 28 Haziran 2023 - 17:59

Hepimiz can taşıyoruz, tırnak ucundan elimize bir iğne veya çivi girse acısına katlanacak kişiyi hayal bile edemiyoruz.

Kurban Bayramı geldi çattı.  Daha bayrama girmeden hayvanlara şefkatli davranmanın unutulduğunu veya göz ardı edildiğini görüyoruz. Kamyona bindirme ve indirme, Yol boyunca az ot verme, susuzluğa itilme vb…
Taşıyan kamyon kaza yaptığı zaman yola saçılan hayvanların murdar olmaması için eli bıçaklı bir sürü adam beliriyor. Bunlardan hiç mi birinin vicdanı sızlayıp da o yaralı hayvanları tedavi ettirme yolunu seçmez?
13 Haziran günü tv ekranında Adana’daki bir kesim yerinde huysuzlanan dananın başına sopalarla vuran iki kişinin görüntüsü verildi. Manzara yürekler acısı. O hayvan önce kan kokusu almış ve huysuzlanmıştır. Ne gözü bağlanmış ne de uygun şekilde ayakları bağlanmıştı. Bizi para hırsı ve bir an önce iş bitirme hastalığı sardığı için vicdan, inanç, şefkat geri plana düşüyor.
Be adam, o hayvan zaten 55 dakika can çekişecek, uygun açıyla yatırılmadığı için akacak sıcak kan hayvanın her nefes alışında ciğerlerine dolacak ve belki de boğularak ölecek. Savcılık olaya el koymuş. Ne olacak, birkaç yüz lira para cezasıyla mesele kapanacak. Kendi kurumu da bu vicdansızın işine son verildiğini açıklamış.
O dilsiz, derdini anlatamayan, kendini savunamayan hayvanın hakkını kim koruyacak?Kesimhanelerde nasıl kesim yapıldığını görmüyoruz. Bu olay gün yüzüne çıkmış bir tane örnektir. Kim bilir bilmediğimiz ve görmediğimiz daha neler oluyordur?  Bu vicdansızlar bir psikoloğun yanına gönderilerek eğitime alınmalı ve ev ödevi verilmelidir. Konuşamasa bile o hayvan etini helâl edecek midir, bilmiyoruz.
Bayramda göreceğimiz manzaralardan biri de traktörle askıya almak ve bu şekilde kesmektir. Bu uygulamaların kesinlikle önlenmesi için Belediye görevlilerinin dolaşması ve ilgilileri tespit ederek cezalandırmasıdır.
Hepimiz can taşıyoruz, tırnak ucundan elimize bir iğne veya çivi girse acısına katlanacak kişiyi hayal bile edemiyoruz. Allah bu iki ayaklı beyinsizi bildiği gibi yapsın, dilerim.
 Ankara’nın bir ilçesinde 17 köpek ağaca asılı olarak bulunmuş. Fail aranıyor. Amaç nedir? “Hiç”tir tabii ki… Fail bulununca soracaklar, neden yaptın, diye. Alkol almıştım, ne yaptığımı bilmiyordum, gibi eften püften bir şey söyleyecektir ve küçük bir para cezası alacaktır muhtemelen. Diyanet İşleri Başkanlığı konuyu camilerde dile getirmek amacıyla bir çalışma başlatacak mıdır?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum