Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Nail Çiler'in tırnağı dahi olsaydı, belki de CHP'de daha önemli bir yerlerde olurdu !

02 Ekim 2023 - 21:20

CHP Derince İlçe Başkanı iken 09 Ocak 2022 tarihinde partisinin gençlik kolları başkanlığında görev yapan bir kadına mesaj atarak taciz ettiği iddiasıyla partisinin MYK’sı tarafından mart 2022’de görevden alınan Birkan Koçak, Bülent Sarı’nın il başkanlığına seçildiği kongrede CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’e sataştı.
Birkan Koçak’ı tanımam bilmem.. Takip ettiğim kadarı ile bir çok partilisi de dahil, çoğu insanın uzak durmaya çalıştığı bir isim..
Edindiğim bilgiler içerisinde, günahını da girmek istemem ama geçtiğimiz yıl adı, skandal denilecek cinsten bir taciz olayına karışmış bu Birkan Koçak.. Sonrasında İl yönetimi nazlanınca, partisinin MKY’sı  Birkan Koçak’ı mart 2022’de Derince İlçe başkanlığından alarak görevine son vermiş...

Önceki gün yapılan genel kurulda yeniden CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na seçilen Bülent Sarı’nın kürsüdeki konuşmasının ardından,  ardı arkası kesilmeyen konuşmacılar sıraya girdi. Bunların arasında  CHP Derince eski İlçe Başkanı işte bu Birkan Koçak’ta vardı. Konuşmasında, ‘’ Ben CHP’nin 132 milletvekiline bakıyorum. Bir tane işçi yok. Bir tane esnaf yok. CHP olmuş bir patronlar kulübü arkadaşlar. Patronlar kulübüne dönüşmüş bu parti. Oh ne güzel. Alacaksın 75 bin lira maaş” dedi.
Bu şekildeki ifadeler karşısında kendisini uyaran CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’e Birkan Koçak, haddini de aşarak kendince Çiler’i aşağılamaya, küçük düşürmeye çalıştı.
Kendisini tanımadığım için ağırlığının ve çapının ne olduğunu bilmiyorum, ancak tahminim o ki, partisinin milletvekiline dahi hâd bildirme (!) cüretini gösterecek kadar gözü dönmüş bu adamın, hem partisine, hem de seçmenine vereceği zarar ortadır.
Bu arkadaş, sokaktan geldiğini söyleyerek Milletvekili Çiler’e ‘’ "80 bin lira maaş alıp sırça köşklerde oturuyorsunuz. Dün geldin partiye. Benim gibi sokaktan gelmedin, ısmarlama geldin. İşine bakacaksın, milletvekili olman bir şey değiştirmiyor. Partinin kapısını bilmiyordunuz. Buradaki herkes emekçi. Vekilsen vekilliğini bileceksin" diyor.
Vay be !..

Birkan Koçak’ın yerinde olsaydım beynimin ‘Söyle !’’ komutunu yerine getirmeden önce  iki dakika, düşünür sonra süzgeçten geçirir, sonra konuşurdum . ama ne yaparsın ki dilin kemiği yok..
Peki, Birkan Koçak, aklına geleni söylemeyip iki dakika düşünseydi ne olurdu?
 Nail Çiler’in  üç otuz paraya yıllarca eğitim camiasında emek sarfetib, binlerce öğrenci yetiştirdiğini öğrenir, eşi sevgi hanımla birlikte kırtasiyecilik yaparak geçimlerini sağlayan birer emekçi olduklarını öğrenirdi. Biraz daha araştırsaydı Çiler’in 80 bin TL’ye ihtiyacı olmadığıyla birlikte, vekil olmadan önce de sırça köşk olmasa da zaten eli ayağı düzgün bir evinin olduğu kanââtine hasıl olurdu.
Koçak, ‘’Bu parti benim, yıllarca emek verdim, benden başkasına yâr etmem, bu nedenle de her şeyi söyler, karşı çıkanları da vekil dahi olsa ezerim’’ güdüsüyle Nail Çiler’in daha partisinin yolunu dahi bilmediği şeklinde ithamda bulunuyor.
Hatırlatmakta yarar var sanırım... Nail Çiler, CHP’’den Milletvekili olmak için yırtınmadı, bilakis, sizin Genel Başkanınız iki dönem boyunca kendisini arayarak partilerinde görmekten onur duyacağını söyledi, üstelik bu konuda da ısrarcı oldu. Çiler’in tek derdi ise, sadece Gebze’ye, Kocaeli’ne değil, bu vatana bundan sonra vekil olarak hizmet etmekti. GTO’daki başarı çıtasını bir üste çıkarmanın  tek yolu da, bir siyasi partinin çatısında yer edinmekti. İster beğenirsiniz, ister beğenmezsiniz, ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da  üst üste iki dönemdir bu konuda ısrarcı olunca bu fırsatı değerlendiren Nail Çiler’de TBMM’ye girmiş oldu.
Yani, Nail Çiler, siyaseti bir hizmet aracı olarak değerlendirmek isterken Kılıçdaroğlu’da elini çabuk tutmuş, pusuda bekleyen .Ak Parti, MHP,  İYİ Parti ve diğer partilerin elini boş göndermişti.
Demek istediğim, CHP, Nail Çiler’i kara kaşı, kara gözü için değil, vizyonu, kişiliği, çalışkanlığı, adamlığı için partiye davet etti.
Kendi partisinin, kendi bölge milletvekiline karşı çıkıp, gözü dönmüşcesine ağzına geleni söyleyen ve yıllardır CHP’ye hizmet ettiğini beyan eden Koçak’ın da onca yıl  çırpınmasına gerek yoktu ki, Nail Çiler’in bir tırnağı kadar olabilseydi eğer, belki de bugün CHP’de çok daha önemli yerlerde bulunabilirdi..






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum