Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Saadet Darıca esnafın yanında!

Saadet Partisi Darıca STK ve Halkla İlişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Mustafa Gül, bir açıklama yaptı.

Saadet Darıca esnafın yanında!
12 Şubat 2021 - 11:04
Saadet Partisi Darıca STK ve Halkla İlişkilerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı Mustafa Gül, açıklamasında ''Yaklaşık 1 senedir güzel ülkemizi etkisi altına alan covit -19 virüsü sebebiyle başta vatandaş olarak hepimiz ve özellikle de esnafımız olumsuz etkilenmeye devam etmektedir. Bu şüreç de de en çok sıkıntıyı yeme içme sektörü çekmektedir.               Kısıtlanan esnafımız,kira,vergi,stopaj ve çalışan maaşlarını ödemede çok zor günler geçirmektedir. Vergi borcunu ertelemek veya yapılandırmakla esnafın borcu sadece büyümektedir. Esnafımıza yapılan cüzzi kira yardımları da bu gidişatı durduramamaktadır.
Kısıtlama günlerinde marketler ile esnaf arasında haksız bir rekabet oluşmaktadır. Bu haksız rekabet ortadan kaldırılmalı , gerekli önlemler alınıp diğer esnaflarımızda açık olmalıdır.
AVM ve otel , lokantalarına hes kodu ile girilirken diğer yeme içme sektöründeki lokanta , cafe ve pastahane esnafı sadece paket servisiyle yetinmektedir. Bu söz konusu durum yeme içme sektöründeki esnafımızın derdine merhem bile olmamaktadır.
Yeme içme sektöründeki esnafımız , hes kodu , maske , mesafe, ve bulundurmaları gereken sayı gibi tedbirler alınarak mesafeli de olsa oturularak yeme içme ortamı onlara da sağlanmalıdır.
Yetkililerimizden esnafımızın bu zor durumuna samimiyetle eğilip bu hususları tekrar ivedilikle ele alıp esnafımıza rahat bir nefes aldıracak yeni çözüm önerileri ortaya koymalarını esnafımızla birlikte bizlerde sabırsızlıkla bekliyoruz.
Saadet Partisi olarak dün olduğu gibi bugünde yarında esnafımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum