Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da cinayet; Sosyal medyadan tartışıp kurşunladılar

Darıca'da bir kahvehanede oturan A.Y.E. (19), daha önceden sosyal medyadan tartıştığı Y.T.'nin(20) silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Hastaneye kaldırılan A.Y.E ifadesinde olayı Y.T.'nin gerçekleştirdiğini anlattı. Hastanede tedavi gören A.Y.E, olaydan yaklaşık 1 hafta sonra hayatını kaybederken Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından 4 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 kişi Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden A.Ö.'nün ise başka bir suçtan cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi. 

25 Nisan 2024 - 12:44 - Güncelleme: 26 Nisan 2024 - 11:48
Olay, geçtiğimiz 12 Nisan'da Gebze ilçesi İstasyon Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan bir kahvehanede meydana geldi. Maskeli ve kasklı halde motosikletle kahvehaneye gelen 2 kişi kahvehane önünde durdu. Motosikletten inen bir kişi kahvehanede bulunan A.Y.E.(19)’ye ateş etti. İki bacağına 8 kurşun isabet eden A.Y.E., ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken olayı gerçekleştiren kişi ve motosiklet sürücüsü olay yerinden kaçtı. 

ÖLMEDEN ÖNCE İFADE VERDİ

Hastanede tedavi gören A.Y.E. ifadesinde olaydan önce Y.T. isimli kişi ile daha önce sosyal medya üzerinden tartıştıklarını, birbirlerine küfür ettiklerini, sosyal medya hesapları üzerinden sürekli birbirlerini tehdit ettiklerini anlattı. A.Y.E. tedavi gördüğü hastanede olaydan 1 hafta sonra hayatını kaybetti. A.Y.E'nin cenazesi 21 Nisan günü Gebze ilçesi İstasyon Yeni Cami'de kılınan cenaze namazsı sonrası toprağa verildi.

4 İLDE OPERASYON YAPILDI

Olay ile ilgili Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ekipler, olayda kullanılan motosikletin 5 Nisan günü çalındığını, olay gününe kadar ormanlık alanda sakladıklarını tespit etti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler kahvehaneye ateş edenin Y.T. olduğunu, motoru kullananın ise C.Ş.(17) olduğunu belirledi. R.Ç., İ.A., E.Ö., İ.K.T., M.İ.A.'nın, Y.T. ve C.Ş.'nin kaçmalarına ve saklanmalarına yardım ettiğini değerlendiren ekipler Kocaeli, Mersin, Sakarya ve İstanbul'da operasyon gerçekleştirdi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Operasyonlarda olayı gerçekleştiren Y.T., motosikleti kullanan C.Ş. ile kaçmalarına ve saklanmalarına yardım ettiği değerlendirilen eden R.Ç., İ.A., E.Ö., İ.K.T., M.İ.A. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin kaçmalarına ve saklanmalarına yardım A.Ö. isimli bir kişinin ise başka bir suçtan firari olarak arandığı, olaydan birkaç gün sonra polis ekipleri tarafından yapılan GBT sorgusunda yakalandığı için cezaevinde tutuklu bulunduğu bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum