Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fİba CP yönetimi, Gebze Center'de basınla buluştu

Gebze Center AVM gayrimenkulünün sahibi Doğuş GYO ile kiralama ve yönetimini üstlenen Fiba Commercial Properties yönetimi, dün akşam basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldiler.

 Fİba CP yönetimi, Gebze Center'de basınla buluştu
21 Mart 2024 - 12:42
Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Hyatt House Gebze Hotel’in restaurantındaki iftar yemeğine çok sayıda basın mesubu katılırken Yurdaer Kahraman yaptığı konuşmasında,Fiba Commercial Properties olarak yurt dışında faaliyet gösteren en büyük Türk şirketleri arasında yer aldığını, tüm sektör ve paydaşlarına sürdürülebilir, yenilikçi ve fark yaratan çözümler sunduklarını kaydetti
Fiba Commercial Properties hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kahraman,  Fiba CP’nin, Türkiye’de sahip olduğu ve yönetimini üstlendiği gayrimenkullerin yanı sıra Çin, Romanya ve Moldova’da 11 AVM, 4 Residans, 5 Ofis Binası, 2 Sinema Kompleksi ve 1 Otel yatırımı ile sektörün öncü ticari gayrimenkul yatırımcılarındanolduğunu belirtirken, aynı zamanda global ölçekte yaklaşık 1 milyon metre kare ticari alanda varlık ve ticari gayrimenkul yönetimi ve kiralama hizmetleri verdiğini söyledi

Fiba Commercial Properties CEO’su Yurdaer Kahraman konuşmasının devamında ise şu açıklamalara yer verdi; Gebze Center, sahipliği Fiba Grubu’nda olmayan ilk yönetim projemiz. 2019 yılında Fiba CP ve Doğuş GYO olarak güçlerimizi birleştirerek çok verimli bir iş birliğine adım atmış olduk. Bu açıdan bizim için çok kıymetli bir proje.
DownTown Bursa, SkyTower Bursa, Fenix Antalya projelerimizin ardından şimdi de Fiba CP olarak M1 Adana ve M1 Konya AVM’lerimizde Kiralama ve Yönetimi, Fiba Holding ve Erdemoğlu Holding ortaklığımızdan aldığımız güç ile en iyi en verimli şekilde yapmaya devam edeceğiz. 

GEBZE CENTER AVM YATIRIMCIYLA VERİMLİ VE ŞEFFAF İŞBİRLİĞİNDEYİZ

Gebze Center AVM’nin yatırımcısı Doğuş GYO ile verimli ve şeffaf bir iş birliği içerisindeyiz. Sanayisi ile öne çıkan Gebze’nin ilk ve tek AVM’si olan Gebze Center, sosyal alanları, gün ışığından yararlanılan özel mimarisi ile bölgenin önemli cazibe alanları arasında yer alıyor. 
Yönetimi devraldıktan sonra marka yapısı ve çeşitliliği konusunda çok önemli bir gelişme kaydettik. Doluluk oranımız ise yüzde 99’un üzerinde olmakla birlikte çok yakında yüzde 100’e ulaşacak. 

ULUSLARARASI BİR ÇOK FİRMAYI GEBZE HALKIYLA BULUŞTURDUK

Media Markt, Dinolino, Evidea, Ecrou, Madame Coco, Çinli Mi Store başta olmak üzere ulusal ve uluslararası perakendede çok önemli yeri bulunan birçok markayı Gebze halkıyla buluşturduk. Migros’un iştiraki Mion Kozmetik mağazasını ise haftaya açıyoruz. Sporjinal gibi, farklı projelerimizde yer alan markaları Gebze Center ziyaretçisi ile buluşturduk.
Geçen 4 yılda yer değişiklikleri ve yeni açılan mağazalar ile beraber 60 mağazada, diğer bir ifade ile AVM’nin yarısında kiralama çalışmalarımız oldu.
Gebze Center’da gerçekleştirdiğimiz Arabalı Sinema Etkinliği ile Hermes Uluslararası Yaratıcılık ödüllerinde 3 ayrı dalda altın ödül aldık. Fiba CP olarak ise Kincentric tarafından Türkiye’nin en iyi işyeri seçildik. Bu ödüller başarılarımızın en güzel örnekleri oluyor.
Fiba CP olarak son 5 yıl içerisinde pek çok renovasyon, genişletme, optimizasyon çalışmalarına imza attık. Bursa ve Adana’daki iki projemiz İnegöl AVM ve M1 Adana AVM, yaptığımız renovasyonlarla uluslararası ödüller aldılar. 

GEBZE CENTER, ‘ ATIK GETİRME MERKEZİ’ OLARAK BELGELENDİ

Yurtdışındaki rezidans ve AVM projelerimiz de aynı şekilde global çapta ödüller aldılar. Bu geçen 5 yılda Türkiye ve dünyada 30’dan fazla projeye imza attık.
Fiba CP ve Doğuş GYO olarak daha temiz bir dünya için “sürdürülebilirlik” çalışmalarımız da devam ediyor. 
Gebze Center, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Atık Getirme Merkezi” olarak belgelendirildi. Alışveriş Merkezimizde toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılmak üzere Gebze Belediyesi’ne teslim ediliyor. 
2019 yılından bugüne toplam 850 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı. 
2022 yılında Gebze Belediyesi önderliğinde başlatılan ve paydaşı olduğumuz “elektronik atık toplama” kampanyasına ziyaretçilerimizden ve Alışveriş Merkezi çalışanlarımızdan gelen 2,2 ton elektronik atığın toplanması ve yerine ulaştırılması ile katkı sağladık. Bu kampanya sonucunda oluşturulan ‘Sıfır Atık Ormanı’nda ziyaretçilerimiz ve çalışanlarımız adına fidan dikimi gerçekleştirdik.
 Gebze Center’da verimlilik artıran çalışmalarla yüzde 90’a yakın su kaybının önüne geçtik. Ayrıca 2021 yılından itibaren yağmur suyunu depolayarak, toplanan suyu peyzaj sulamasında kullandık. Böylelikle 17 ton su tasarrufu sağladık.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARINI ARTIRDIK

İlkini 2021 yılında kurduğumuz elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artırarak karbon salımının azalmasına destek olmaya çalışıyoruz. Bu sayede geçen yıl doğaya 145,000 kg daha az karbon salınmış oldu. Bunu yeni yatırımlarımızla üç katına çıkarma hedefimiz var. 
Enerji verimliliği ve izlenebilirlik kapsamında uzun zamandır devam eden uygulamalarımızı geliştirerek 2023 yılında “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldık.
Yakın zamanda AVM ortak alanlarındaki aydınlatmaların LED aydınlatmaya dönüşümünü sağlayarak enerji verimliliği açısından önemli olan bir adımı daha gerçekleştireceğiz. 

BÖLGENİN SOSYO KÜLTÜREL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

 Bulunduğumuz bölgenin sadece ticaretine değil aynı zamanda sosyo kültürel gelişimine de katkı sağlamak istiyoruz. 
2 yıldır ücretsiz olarak sunduğumuz hafta sonları çocuk tiyatrosu ve atölyeleri, hafta içi yetişkin atölyeleri ile ziyaretçilerimize eğlenceli zamanlar yaratmaya çalışıyoruz.
 Her alanda cinsiyet eşitliğini savunarak 3 yıldır mesleki ve teknik lisede öğrenim gören kız öğrencilere AVM Teknik Birimi’nde staj imkanı sağlıyoruz.
Yüzde 50’den fazlası kadın olmak üzere 1.250 AVM çalışanımız ile istihdama ve kayıtlı ekonomiye katkı sunuyoruz.

ZİYARETÇİ SAYIMIZ 1 MİLYON 100 BİN’İ AŞTI

2024 Ocak ayında ziyaretçi sayımız 1 milyon 100 bini aştı. Bunu sürekli kılmak, Gebze Center’ın aylık ziyaretçi sayısını 1 milyonun üzerinde tutmak hedefindeyiz. 
360 Derece Yönetim anlayışımızı hepiniz biliyorsunuz. Yönetimden kiralamaya, hukuktan tahsilata, mimariden iş geliştirmeye pek çok alanda hem kendi yatırımlarımıza hem de yönetimini üstlendiğimiz projelere değer katıyoruz. 
Gebze Center için de, yönetimini aldığımız günden bu yana duydunuz, pek çok değişiklikler ve yenilikler yaptık. Artık daha büyük bir değişimin peşindeyiz. 

GEBZE CENTER’DA RENOVASYON PROJELERİMİZE BAŞLIYORUZ

Alanında uzman, global çapta ödüller alan projelere imza atmış mimari ekibimiz önderliğinde Gebze Center AVM’de bir renovasyon projesine başlıyoruz. Bu kapsamda Doğuş GYO ile yatırım tutarı 114 milyon TL olacak bir proje için çalışmalarımız devam ediyor. 

Gebze Center’da yapacağımız yenilikler içinde;
1. Ortak alanlar, tavanları ve aydınlatmaları 
2. ⁠Bebek bakım odaları, tuvaletler
3. ⁠Yeme içme alanı, food court 
4. ⁠Oturma ve dinlenme alanları 
yer alıyor.

Önümüzdeki süreçte hedefimiz hem Gebze Center’da hem de diğer AVM’lerimizde bu tür çalışmalarımızı sürdürerek ülkemize, toplumumuza ve dünyaya katkıda bulunmak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum