Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vicdansızlar ! Onlarca hastanın ölümüne neden olacaktılar

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kablolarını çalan hırsızlar, elektriksiz kalan ve bu nedenle başka hastanelere sevk edilen diyaliz ve yoğun bakımdaki onlarca hastanın ölümüne neden oluyordu.

10 Nisan 2024 - 08:13 - Güncelleme: 10 Nisan 2024 - 08:15
Olay önceki gün, sabah saatlerinde Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka kısmında yer alan trafo binasında meydana geldi.
Kapının açık kalmasını fırsat bilen hırsızlar trafo binasının içerisine girerek demir makasıyla kestikleri elektrik kablolarını çalarak kayıplara karıştılar.
Kabloların çalınması nedeniyle hastanenin tamamı elektriksiz kalırken haberi alan  yönetim, diyalizde 49, Yoğun Bakım Ünitesinde ise  3  olmak üzere toplam 52 hastaya anında müdahale ederek ambulanslarla çevredeki hastanelere nakil ettiler.
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, yaptıkları incelemelerin ardından yaklaşık olarak 150 bin TL.’lik kabloyu çalan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.
Hastane yönetiminin girişimiyle kabloların yenilenmesinin ardından başka hastanelere sevk edilen 52 hasta dün sabah saatlerinde yeniden Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum