Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PALGAZ, İZGAZ'ı satın aldı!

2009 yılında Fransız firmasına satılan İZGAZ, şimdi de Palmet grubuna bağlı Palgaz’a satıldı.

PALGAZ, İZGAZ'ı satın aldı!
22 Ocak 2021 - 11:44
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında 317 milyon dolarlık borcu ile birlikte toplam 549 milyon dolara Fransızlara satılan İZGAZ, yeniden el değiştirdi. Fransızlar gidiyor, yerine yerli bir firma geliyor. Şirketler arasında para transferleri gerçekleşti. Resmi prosedürler gerçekleştikten sonra İZGAZ’ı yerli firma işletmeye başlayacak.
İZGAZ’ı satın alan firma Darıca, Çayırova, Dİlovası ve Gebze’de gaz hizmeti veren Palgaz’ın sahibi olan yönetim kurulu başkanlığını Doğanay Samuray’ın yaptığı Palmet Grup'a satıldığı öğrenildi. 
1984 yılından beri faaliyet gösteren PALMET Şirketler Grubu, 90’lı yıllarda Türkiye genelinde başlatılan doğal gaz hat çalışmaları ile enerji sektörüne adım atmış. 2001’deki Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kuruluşu ile birlikte Gebze ve Erzurum şehirlerinin Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalelerini alan PALGAZ ve PALEN şirketleri ile resmen enerji sektörünün ilk yatırımcılarından biri oldu. Firma, şehir içi doğalgaz dağıtımı (Gebze ve Erzurum), doğal gaz (LNG) ithalatı ve toptan satışı, elektrik üretimi, elektrik ticareti ile uğraşıyor. İstanbul merkezli firmanın Toptan Doğalgaz Satışı ve Spot LNG İthalatı Lisansı da bulunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum