Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kömürlükte ahşap oyuncaklar yaptı

Darıca'da yaşayan ve pandemi nedeniyle sokağa çıkmayan emekli işçi Namık Kemal Yıldırım (57), sıkıntısını gidermek için evinin altındaki kömürlükte hurda tahtalardan oyuncaklar üreterek para kazanmaya başladı.

Kömürlükte ahşap oyuncaklar yaptı
03 Şubat 2021 - 02:30 - Güncelleme: 04 Şubat 2021 - 12:27


Pandemi salgınının başladığı günlerde sokağa çıkma yasağında eve kapanan emekli işçi Namık Kemal Yıldırım, Nenehatun Mahallesi,  Turgut Reis Caddesi'ndeki evinin kömürlüğünde hurda tahtaları değerlendirerek, kamyon, kağnı arabası ve beşik gibi oyuncaklar yapmaya başladı.
Daha önceden bu konuda hiç bir tecrübesi olmadığını belirten Namık Kemal Yıldırım, pandemi nedeniyle eşi Besti Yıldırım'n da ısrarları sonucu evine kapanınca, internetten yaptığı araştırmalar sonrası hobi olarak ahşap oyuncak yapmaya karar verdi. 
İnternetten gördüğü görüntülerden yola çıkarak evinin alt katındaki kömürlükte bulduğu hurda tahtaları şekillendiren Yıldırım, yaptığı oyuncakların çevresi tarafından ilgi görmesinin ardından bazı oyuncakları satarak ek gelir etmeye başladı.
Yaptığı oyuncakları görenlerin özel sipariş de verdiğini ifade eden Namık Kemal Yıldırım, bu işe pandemi sürecinde başladığını söyleyerek, '' Evimin altındaki kömürlükte kendime küçük bir atelye yaptım. İnternetten resimleri görünce merak saldım, küçük oyuncaklar yapmaya başladıktan sonra hoşuma gitti. Eşe dosta da vermeye başladıktan sonra ek gelir getirmesi amacıyla internete de koydum, bisiklet gibi farklı oyuncaklar da isteyen oluyor, onları da yapıyorum'' dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum