Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Farabi Eğitim Araştırma'da doktorlara mobing iddiası

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 8 Uzman Hekimin 5’ine mobbing uygulanmak suretiyle aynı anda 2 ay süreyle geçici görevlendirmelerin yapılmak istendiği öğrenildi.

Farabi Eğitim Araştırma'da doktorlara mobing iddiası
10 Mayıs 2024 - 16:10
Edinilen bilgilere göre, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Kliniği’nde görevli 5 Uzman hekime mobbing uygulanarak şubat ayında ’Hizmet İhtiyacı’ adı altında  bu hekimlerin 2 aylığına ildeki başka hastanelere geçici görevlendirmelerde bulunulduğu iddia edildi.
Sağlık personeli sayısının zaten yetersiz kaldığı Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde en iyi branşlardan biri olan ve yıllarca 7-8 Uzman Hekimin çalıştığı Genel Cerrahi Kliniğinin bu şekilde dağıtılmak istenmesi kafalarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.

HEKİMLER, İSTİFAYA VEYA EMEKLİLİĞE ZORLANIYOR

Ülke genelinde cerrahi branşlarda yeterince uzman hekim yetiştirilemezken, hastane yönetiminin mevcut cerrahi hekimlere mobbing uygulayarak geçici görevlendirmeler yapması, istifaya veya emekliliğe zorlanmasına anlam verilemedi.
Bu şekildeki uygulamalar sonucu, daha önce 4-5 hekimin çalıştığı Beyin Cerrahi Kliniği’ndeki uzman hekimlerin, emeklilik, tayin veya istifalar nedeniyle hastane ile olan bağları koparılmış ve  Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yıllarca beyin cerrahi uzmanı gelmediği için hastalar bu branşta tek doktorla idare edilmeye çalışılmış.

KALP DAMAR VE PLASTİK CERRAHI ARTIK YOK

Tüm bunların yanı sıra, hastanede Göğüs Hastalıkları  ve Kardioloji Uzmanı branşlarında sadece birer tane hekimin kalması, daha önceleri var olan Kalp Damar ile Plastik Cerrahının da artık bulunmuyor olması ve üstelik bir çok branşta uzman hekime ihtiyaç duyulması da Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ne hallere düştüğünü ortaya koymaktadır.

8 UZMA HEKİMİN 5’İ AYNI ANDA BAŞKA YERLERE GÖNDERİLDİ

İl Sağlık ve Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi yönetiminin, ayrılan doktorların yerlerinin doldurulması için çaba göstermesi gerekirken mevcut uzman hekimlere mobbing uygulayarak gönderilmeleri, bölgenin sağlık sorunlarına bir yenisini daha eklemektedir. 
Böyle bir uygulamanın sonucunda 8 Uzman Hekimin, 5’ini aynı anda 2 ay süreyle geçici olarak başka yerlerde görevlendirmenin devleti zaafiyete uğratacağı bilinirken mevcut doktorlara sahip çıkmak yerine mobbing uygulayarak ayrılmalarına zorlanmalarının hangi amaçla yapıldığı henüz bilinmiyor  

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum