Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

15 yıldan bu yana madde bağımlılarının mesken ettiği 24 dairelik binalar iş makineleriyle yıkıldı

Darıca'da, müteaahit Y.D.’nin 15 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, o dönemin parasıyla 1,5 milyon TL. ile ortadan kaybolmasının ardından uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğu yarım kalan inşaat, toprak sahipleri tarafından yapılan yeni bir anlaşmanın ardından iş makineleriyle tamamen yıkıldı.

15 yıldan bu yana madde bağımlılarının mesken ettiği 24 dairelik binalar iş makineleriyle yıkıldı
07 Mayıs 2024 - 15:19 - Güncelleme: 07 Mayıs 2024 - 21:17
2009 yılında müteahhit Y.D., Darıca Osmangazi Mahallesi'nde 4'er katlı 2 blok halinde, 24 daireli site inşaatına başladı. Site yapım aşamasındayken daireleri satmaya başlayan Y.D., kısa sürede bütün evleri sattı. Yüzde 90'ı tamamlandıktan sonra da inşaat durdu. İddiaya göre Y.D. daire alan müşterilerin telefonlarına çıkmadı. Bunun üzerine durumu araştıran ev sahipleri, Y.D.'nin aynı daireleri farklı kişilere satıp, o dönemin parasıyla elde ettiği yaklaşık 2,5 milyon TL ile ortadan kaybolduğunu öğrendi. Yaklaşık 15 yıldır inşaatı tamamlanmayan site, harabeye dönerek uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldi.
Milyonlarca para ödeyerek satın aldıkları dairelerin tamamlanma aşamasına yaklaşmasının ardından 2009 yılında müteahhit battı ve kaçtı. Müteahhit kaçtıktan donra 24 dairenin 50'den fazla kişiye satıldığını öğrenen mağdurlar polise şikayette bulundu. Ancak aradan 15 sene geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmadı. Arsa sahibinin de mağdur olduğu inşaatı uyuşturucu bağımlıları mesken edinirken mahalle sakinleri rahatsız oldukları gerekçesiyle dava açtılar.
Yaşananların ardından arsa sahibinin mağduriyetleri giderip, arsayı başka bir müteaahite sattığı öğrenildi. Binaları yapacak olan yeni müteahhitin ise 15 yıldan bu yana atıl vaziyette duran 24 dairelik binaları yıkarak yenisini yapacağı öğrenildi.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ercan
    1 hafta önce
    Uzun zamandan beri gazetenizi takip ediyorum ve bu sorun için size yazmama ragmen bu sorunu haber yapmadınız yıkıldıktan sonra haber yapmanızı alkışlıyorum tebrikler.