Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da eğitim yılı başlamadan 7 okulun tadilatı bitecek

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılına okulların eksiksiz olarak başlaması için Milli Eğitim Bakanlığının 10 Bin Okul Projesi kapsamında 60 okulun onarımı ve iç donanım çalışmaları sürüyor. Okullardaki çalışma eğitim ve öğretim yılı başlamadan tamamlanacak

Darıca'da eğitim yılı başlamadan 7 okulun tadilatı bitecek
31 Ağustos 2022 - 11:23 - Güncelleme: 01 Eylül 2022 - 11:53
Milli Eğitim Bakanlığının 10 bin okul projesi kapsamında Kocaeli’de 60 okul tadilata alındı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tadilat kısmını, Milli Eğitim Bakanlığının ise okullun içinde eksik olan iç donatıları tamamlayacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihaleleri yapılan okullarda çalışma devam ediyor. Toplam 60 okulda yapılan onarım ve iç donanım çalışmaları 12 Eylül’e kadar 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı başlamadan tamamlanacak.

BAKANLIK VE MÜDÜRLÜK BİRLİKTE YAPACAK
Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının 10 Bin Okul Projesi kapsamında bu yıl Kocaeli’de 60 okul binasının iyileştirme programı kapsamına aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü okulların iyileştirme ve onarımlarını yaparken, Milli Eğitim Bakanlığı ise okulların bilgisayar ihtiyaçlarını, öğretmen odasının düzenlenmesi, spor malzemesi gibi birçok iç donanım araçlarını karşılayacak.

11 İLÇEDE 60 OKUL ONARIMNDA
Derince’de 5, Dilovası’nda 4, Körfez’de 7, Başiskele’de 6, Karamürsel’de 4, Kartepe’de 7, İzmit’e 5, Kandıra’da 2, Çayırova’da 3, Darıca’da 7 ve Gebze’de 10 olmak üzere toplam 11 ilçede 60 okul bu çalışma kapsamında onarım işlemleri yapılacak. 10 Bin Okul Projesi kapsamında Kocaeli’de sadece bu yıl Gölcük ilçesinden okul onarım kapsamında yer almadı. En fazla okul onarıma ihtiyaç duyulan ilçe ise Gebze oldu.

ONARIMI YAPILAN OKULLAR
DERİNCE: 15. Kolordu İlkokulu, Çınarlı İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Turgut Reis İlkokulu, Nene Hatun İlkokulu.

DİLOVASI: Şehit Can Duyar İlkokulu, Hacı Seyit Taşan İlkokulu, TOKİ Osmangazi İlkokulu, Nene Hatun İlkokulu.

KÖRFEZ: 100. Yıl Atatürk İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Anadolu İlkokulu, Halide Edip Adıvar Ortaokulu, Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu, 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, Kirazlıyalı Tevfik Fikret İlkokulu.

BAŞİSKELE: Yeniköy Denizdibi İlkokulu, Kullar Mustafa Kemal İlkokulu, Kullar Kartonsan İlkokulu, Kullar Hacı Mustafa Özsoy İlkokulu, Yeşilkent İlkokulu, Mehmet Süha Uçar Bahçecik Körfez İlkokulu.

KARAMÜRSEL: Kaymakam Hikmet Özbağcı İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Amiral Karamürsel İlkokulu, Necdet Calp İlkokulu.

KARTEPE: 17 Ağustos İlkokulu, Balaban İlkokulu, Süleyman Şah İlkokulu, Kartepe Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu, Arslanbey Ortaokulu, Türk Fransız Kardeşlik Ortaokulu, Leyla Sarıgöl İlkokulu.

İZMİT: Mehmetçik İlkokulu, Tavşantepe İlkokulu, Fatma Seher İlkokulu, Gültepe İlkokulu, Alikahya Fatih Ortaokulu.

KANDIRA: Karaağaç İlkokulu, Kaymaz Araman İlkokulu.

ÇAYIROVA: Şehit İshak Öztürk İlkokulu, Çayırova Yunub Ergüz İlkokulu, Çayırova Akçakoca İlkokulu.

DARICA: Barış İlkokulu, Darıca Barbaros İlkokulu, Darıca Servet Çambol İlkokulu, Darıca Servet Yalçın Ortaokulu, Darıca Yunus Emre İlkokulu, Darıca Mustafa Kemal İlkokulu, Darıca 100. Yıl Atatürk Ortaokulu.

GEBZE: Adem Yavuz İlkokulu, Gebze Kirazpınar İlkokulu, Beylikbağı İlkokulu, Molla Feneri Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ülkem İlkokulu, Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu, Bilgi İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu.

Kaynak; Özgür Kocaeli Gazetesi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum