Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze'de çocuklar hayatın çirkinliklerine karşı tiyatro oynadı

Gebze Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında açılmış olan drama grubunun öğrencileri tarafından hazırlanan Acil Servis adlı tiyatro oyununun gösterimi gerçekleştirildi. Gebze İstasyon Bilim Sanat Merkezi salonunda gerçekleştirilen oyuna çok sayıda ilk ve ortaokul öğrencisi de katıldı. 

Gebze'de çocuklar hayatın çirkinliklerine karşı tiyatro oynadı
22 Mayıs 2024 - 15:34
Atatürk İlkokulu, Eşrefbey İlkokulu, Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu ve Kocatepe Ortaokulu'ndan bir araya gelen öğrenciler, 5 ay boyunca Mektebim Koleji’nde bir araya gelerek çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sonunda oyunlarını sergileyen 1, 2, 3 ve 4. sınıf kurs öğrencilerinin heyecanına aileleri onları izleyerek de katıldı. Acil Servis oyunun yönetmenliğini Cahit Canan üstlenirken, oyunda Mila Ural, Bengü Güner, Beril Ela Can, Miray Demirci, Zümra Bayrak, Ezo Burçin Akyüz, İpek Akbulut, Gülce Duran, Esin Duran, Devrim Demirel, Egemen Yiğit Oral, Tusem Elif Mendi, Ayşe Hüma Altıntaş, Selin Küşneci, Kübra Ertürk, Eymen Yiğit Topal isimli öğrenciler rol aldı. 

"HAYATIN ÇİRKİNLİKLERİNE KARŞI TİYATRO"
Kurs öğretmeni Cahit Canan, 5 aylık kısa bir süreçte çocuklarla tiyatro adına önemli bir yol kat ettiklerini belirtti. Tiyatronun çocuklara aşılanması gerektiğini vurgulayan Canan, "Tiyatro, her zaman hayatın çirkinliklerine karşı değişimin öncülüğünü yapan ve yol gösteren bir sanat dalı olageldi. Bugün öğrencilerim bu sahnede gerçekleştirdikleri oyunla zamanda bir yolculuğun altına imza attılar" dedi. 

"BÜYÜK BİR EMEK VAR"
Öğrenci velilerinden Sevil Ural, "Kendi adıma söylüyorum her şey çok keyifli ve bir o kadar da güzeldi. Cahit Canan öğretmenimizin emeklerine, göstermiş olduğu sabra sonsuz teşekkürler" dedi. Velilerden Süheyla Güner ise, "Her zamanki gibi muhteşem bir oyundu... Bugün sahnelenen oyunun arkasında o kadar büyük bir emek var ki... Kurs yeri bulma, malzeme temin etme, malzeme taşıma, öğrencileri okula getirme, sabırla yapılan dersler... Emekleriniz için binlerce teşekkürler Cahit Canan öğretmenim" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum