Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli'ne yatırıma devam edecek

Kocaeli’nin önde gelen sanayi tesisleri Yıldız Entegre, İGSAŞ ve Yıldız Demir Çelik şirketlerinin sahibi olan Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli basının temsilcileriyle bir araya geldi. İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldız Demir Çelik Ticari Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir ve  Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Wellborn Luxury Oteli’nde gerçekleşti. Toplantıya şu sözlerle başlayan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldızlar Yatırım Holding’in 130 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu ancak sanayileşme hamlesini 1996 yılında Kocaeli’nden başlattığını belirterek “Bugün, sektöründe hem ülkemizin hem de dünyanın sayılı şirketlerine sahip bir holding olarak Kocaeli’nin gelişimine katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi. 

Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli'ne yatırıma devam edecek
08 Şubat 2022 - 17:59
Yıldızlar Yatırım Holding’in dünyanın farklı kıtalarında 5 ayrı ülkede yatırımı olduğunu ve ürünlerini 80’den fazla ülkeye ihraç ettiğini belirten Ünal, “Artık küresel bir grup olduk ancak yuvamız Kocaeli ve tüm yatırımlarımızın odağında yer almaya devam ediyor. Katma değeri en yüksek tüm yatırımlarımızı kentimize yapmayı tercih ediyoruz. Birçok şirket genel merkezini İstanbul’a taşırken biz Kocaeli’nde kalmayı istedik. Holdingimizin kurucusu Fehmi Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda yöneticimiz de bu kentte yaşıyor, çalışanlarımızla aynı havayı soluyor ve hemşeriliğin keyfini yaşıyoruz” bilgisini verdi. 
Yıldızlar Yatırım Holding’in 4 bin 500 çalışanının önemli bir bölümünü Kocaeli halkının oluşturduğuna dikkat çeken Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışanlarımızın yanı sıra aileleri ve iş ortaklarımızı da dikkate alırsak oldukça geniş bir nüfusun ekonomiye katılımına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Yıldızlar Yatırım Holding olarak başta orman ürünleri, gübre-kimya, demir çelik, liman işletmeciliği, enerji, lojistik gibi farklı alanlarda faaliyetlerimiz var. Yıldız Entegre Kartepe’deki fabrikasında yaptığı üretimle kentimize ciddi bir katma değer sağlıyor. Kartepe tesisimiz dünyada tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Ülkemizin gübre ihtiyacının yüzde 20’sini tek başına karşılayan İGSAŞ’ın da genel merkezi ve ana fabrikası da kentimizde bulunuyor. Yıldız Demir Çelik ise faaliyete başladığı 2018 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attı. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yassı çelik üretimi yapan Yıldız Demir Çelik, 2021 yılı itibarıyla sektöründe en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında ilk üçe girdi. Haziran ayında devreye alacağımız ikinci galvaniz hattı yatırımımızla da yeni bir istihdam olanağı daha yaratacağız. Ayrıca bu yıl yepyeni bir yatırımımıza da başlayacağız, bu yatırımımız şirketimiz için olduğu kadar Kocaeli ve demir çelik sektörü açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin ithal etmek zorunda kaldığı sıcak çeliği üreterek cari açığın azaltılmasına destek olduğumuz gibi yine Kocaeli bölgesindeki imalatçılara da ihtiyaç duydukları kaliteli sacı vererek onların da büyümesine katkı sunacağız, ihraçlarını artırmalarının yolunu açacağız.” 
“Kocaeli’nin sosyal hayatına da katkı sunuyoruz”

Ünal, ekonomik katkının yanı sıra Kocaeli’nin kültürel ve sosyal hayatına da destek olmanın Yıldızlar Yatırım Holding’in misyonlarından biri olduğunu belirterek “Biz her zaman ‘önce dünya, önce insan’ dedik. Sadece Kocaeli’nde değil, faaliyet gösterdiğimiz tüm kentlerin kültürel hayatına katkı sunuyoruz. Kocaeli halkının eğitim, çevre, kültür-sanat, spor alanında yeni başarılara imza atması ve kentimizin sosyal yaşamının kalitesinin yükselmesi için çabalıyoruz. Başta kentimizin yerel yöneticileri olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, akademi dünyası ve iş dünyasının diğer temsilcileriyle ortak çalışmalar yaparak toplumsal katkıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda kentimizde meslek liseleri, ortaokullar kuruyoruz ve çocuklarımızın kodlama öğrenmesi için özel sınıflar oluşturuyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile de gençlerimizin iş hayatına daha hazır bir şekilde atılmaları için iş birliği yapıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın iş yeteneklerini ve diğer becerilerini artırmak, kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla holdingimiz bünyesinde kurduğumuz Akademi Yıldız ile de geleceğin yöneticilerini yetiştiriyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum