Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tipioğlu, yeni hizmet binasını tanıttı

Emniyet teşkilatının yeni hizmet binasını basın mensuplarına tanıtan İl Emniyet Müdürü Tipioğlu, kamu vicdanını rahatlatmanın kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Faili meçhul cinayetlerdeki azalmayı teşkilatın ekip ruhuna bağlayan Tipioğlu, “Devlet unutmaz unutursa da devlet olmaz” dedi

Tipioğlu, yeni hizmet binasını tanıttı
28 Temmuz 2022 - 13:08 - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 - 12:56
İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Başiskele’de yeni emniyet müdürlüğü binasını basın mensuplarına gezdirdi. Basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Tipioğlu, soruları da yanıtladı. Kocaeli Emniyeti’nin her alanda çok başarılı işlere imza attığını ifade eden Tipioğlu, bu başarının teşkilatın bir ve bütünlük içerisinde hareket ederek motivasyonunu her daim yüksek tuttuğundan kaynaklandığını belirtti. Emniyet binasındaki toplantıya; KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, basın ve yayın kuruluşları mensupları ve emniyet teşkilatının müdür ve amirleri katıldı.

Kahvaltı sonrası Kocaeli teşkilatının çalışmalarını aktaran İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Önleyici polislik içerisindeki en önemli hassasiyetlerinden birisi de etkili stratejileri, istatistikleri doğru okuma gibi birçok farklı tekniği bir arada barındırmaktadır. Polisin sokakta olmasına bağlı olarak azalan suçlardan biri de mal varlığı aleyhine işlenen suçlardır. Özellikle şahsa karşı işlenen hakaret suçları, internet ortamında işlenen suçlar, sanal alemde işlenen suçları polisin bire bir çözmesini beklemek yanlıştır. Sokağa bakarsanız ilk azalmayı mal varlığı aleyhinde işlenen suçlarda görürsünüz. Suçluları yakalamak adına her türlü veriyi topluyoruz, analiz edip planlama yapıyoruz ve uygulamaya koyuyoruz. Birçok tekniği bir arada kullanıyoruz” dedi.

‘5 YILDA YÜZDE 67 ORANINDA AZALMA’
Yıllara göre de suç oranlarından azalma olduğunu belirten Tipioğlu, “2015 yılında Kocaeli Nüfusu 1 milyon 720, 2021’de nüfus 2 milyon 30 bin oldu. Yaklaşık 310 bin nüfus artışı var. Yüzde 18 oranında nüfusun arttığını görüyoruz. Yüzde 18 artışa rağmen yüzde 67 oranında suçun azaldığını görüyoruz. Alan hakimiyetinin sağlanması proaktif polislik anlayışının uygulamaya konmasıyla suçların azaldığı görülüyor. Öte yandan mal varlığına karşı işlenen suçlarda da 2017 yılına göre yüzde 71.9 azalma olduğunu görüyoruz. Evlatlarımızı korumak; Türk polis teşkilatının en önemli görevlerinden biri. Uyuşturucunun transit noktasında geçişini engellemek, sokak tilerimiz amansız bir mücadelenin içinde hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

ANNELERE ‘NARKOTİK’ EĞİTİMİ
Sözlerini sürdüren Tipioğlu, “Uyuşturucu ile mücadele sadece polisin tedbirleri ile olacak bir şey değildir. Toplumun bütün katmanlarının bir araya gelmesiyle hallolur. Devletin oluşturun bütün kurumlarla bir araya gelinmesi STK’larla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bütün anneler 2022 yılının ilk 6 ayında 11 bin 800 civarında anneye narkotik ve uyuşturucu ile ilgili seminerler verdik. Büyük bir hızla da vermeye devam diyoruz. Evlatların sırdaşı annelerdir. Anneler böyle bir bağımlılık yapan maddeye evladının bulaşması durumunda yol haritasının ne olduğunu bilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘PANDEMİDE KADROMUZUN YÜZDE 60’I ÇALIŞTI’
Pandemi döneminde de emniyet teşkilatının canla başla çalıştığını söyleyen Tipioğlu, “Emniyet teşkilatımız pandemide de sağlık çalışanlarıyla birlikte pandeminin bütün zorluklarına rağmen üstün vazife anlayışıyla çalıştı. Kadromuzun yüzde 60’ı kovid belasına karşı çalıştı. 4 kardeşimizi pandemi sebebiyle hayatını kaybetti. Yol kullanıcıları üzerinde yakalanma riskinin ağılanması konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz temel maksadımız trafikte bir can kaybının bile bizi için çok fazla olduğu prensibinden hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘EKİBİMİZ HER ZAMAN MOTİVE’
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü alanına giren bütün yerlerde bütün arkadaşlarım üstün bir sorumluluk anlayışla hareket edip Kocaelili vatandaşların can mal ve namus güvenliğini kurmak amacıyla büyük bir mücadele içindeyiz. Hiçbir sorumluluktan çekinmeden yılgınlık göstermenden en alt rütbesinden en yüksek rütbesine kadar bütün teşkilat mensuplarımıza kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Huzur ikliminin devam etmesi noktasında ciddi destek aldığımız paydaş kurumlarımız var. Valiliğimizi riyasetinde büyün kurumlarla eşgüdüm içerisinde kamu güvenliğini sağlayacak şekilde uyumlu çalışmalara yapıyoruz. Bu çalışmanın meyvelerini de alıyoruz. 2015 ve 2021 yılını mukayese ettiğinizde ciddi bir nüfus artışı var. Bu artışa rağmen suçun da yüzde 17 artması beklenirken suç oranının yüzde 71.9 azaldı. Bunun nedenin temel sebeplerinden biri de motive olan inanan mesleğini yaşam alanıyla bütünleştiren teşkilat mensubu arkadaşların özverili çalışmalarında yatıyor” dedi.

‘POLİSLİK BİR YAŞAM TARZI’
Tipioğlu sözlerinin devamında “Polislik mesleği kariyer ve hayatınızı idame ettireceğiniz bir meslek değil. Yaşam alanına iş hayatını sokmanız gereken bir meslek. Akşam işim bitti gidebileceğiniz bir meslek değil. Yaşam alanınızın her anında bu iş oluyor. Başkalarının çocukları yetim kalmasın diye kendi çocuklarını yetim bırakanların mesleği. Vatana, millete, bayrağa sadakatle bağlı mesleğini, bayrağını her şeyin üzerinde gören bir meslek. Zor ama bir o kadar d onurlu bir meslek. Evlatlarımıza bırakacağımız gurur verici bir meslek. Öte yandan provokasyonların olduğu ülkemizde emniyet teşkilatlarının kuvvetli olması birlik ve beraberliğimiz açısında çok önemli” şeklinde konuştu.

‘EMPATİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ’
Emniyet binasının çok özenli yapıldığına da dikkat çeken Tipioğlu, “Yeni emniyet binamızda Allah hepimizi hayırlı kararlar vermeye hayırlı işler yapmaya muktedir eylesin. Burada yapılacak hatalar ve eksikliklerin telafisi mümkün değil. O yüzden Allah hepimize feraset verdin. 81 vilayette çalışan arkadaşlarımız var. Ölçümüz şu: karakola gelen bir vatandaşa kendi memleketinde senin annenin babanı kardeşini durduran bir meslektaşın nasıl muamele yapsın istiyorsan sen de buradaki insanlara öyle muamele yap. Kırmızı çizgimiz bu. Türkiye’nin en güzel hizmet birimlerinden biri oldu” dedi.

‘EKİP RUHUMUZ KUVVETLİ’
Yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana hemen hemen tüm birimlerin olduğunu belirten Tipioğlu, “Özel harekat, çocuk şube, böğe trafik şubemiz dışarıda kaldı. Göçmen kaçakçılığı şubemiz dışarıda kaldı. Çevik şube müdürlüğümüz Kaşkaldere’de kaldı. Kaşkaldere’de şu an için hizmet verecek. Hizmetlerin verimini artıracak her türlü hizmet düşünülmüş. Kamuoyuna sunduğumuz kamu hizmetinin kalitesinin artacağını biliyoruz. Hiçbir zaman polis eksiğimiz olmadı. Elbette ki nitelik açısından eksiklik oldu ama motivasyon açısından hiç eksiklik olmadı. Eksik kalan yerlerde diğer arkadaşlar arkadaşının yerine çalıştı. Bu da ekip ruhuyla doğrudan orantılıdır. En son polis okulunda mezun olan 426 memur arkadaşımız Kocaeli’ye atandı” dedi.

‘EVDEN HIRSIZLIK YÜZDE 1’E DÜŞTÜ’
Kocaeli’de vatandaşların çok fazla GBT (Gebel Bilgi Taraması) yapıldığı sorusunu da cevaplayan Tipioğlu, “Bu işi yaparken sokakta gezen suç işleyebilecek suç işlem potansiyeli olan insanları tespitine yönelik çalışma yapıyoruz. 2016 yılında da Kocel’de aşağı yukarı yüzde 5,5 oranında evden hırsızlık olurken 2021 yılında bu oran yüzde 1.1‘e düşmüştür. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Nüfus artıyor, suçlar artıyor kamu vicdanını rahatsız etmemek adına bu uygulamaları yapmazsak olmaz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİĞİMİZ KAMU VİCDANININ RAHATLAMASI’
İlimizde operasyon sayılarının arttığını da ifade eden Tipioğlu, “Suç oranlarının düşmesine yönelik çalışmalarımız tüm özveriyle sürüyor. Dünyanın hiçbir sisteminde insanlığın var olduğundan bu yana suçun sıfır olduğu hiçbir ülke hiçbir dönem yoktur. İnsan varsa fıtratında suç işlemek vardır. Esas olan suçun kamu vicdanını rahatsız etmemesini sağlamaktır. Devlet unutmaz, unutursa da devlet olmaz. Bu prensibin altını çiziyorum. Suç ne zaman işlenirse işlensin suçu işleyenin mutlaka yakalanması yargı önüne çıkarılması bütün moderne devletlerin temelidir” diye konuştu.

‘15 FAİLİ MEÇHUL AYDINLATILDI’
Kocaeli’de faili meçhul cinayetlerin azalmasıyla ilgili de konuşan Tipioğlu, “İlimizde geçmiş dönemlerden faili cinayetler vardı. Arkadaşlarımız dosyaları raftan indirerek çalışmalara hız verdi. Kocaeli’de faili meçhulün olmaması ve empati yapmamız gerektiğini, toplumda güvensizlik oluşturulmaması adına arkadaşlarımız ile bir istişare yaptık. Bütün faili meçhulleri yeniden ele almak gerektiğini, farklı bir bakış açısıyla yapmamız gerektiğini ifade ettik. Arkadaşlarımı hepsini tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. 15’e yakın faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Bunun haklı gururunu tüm emniyet personeli yaşıyor” şeklinde konuştu.

‘EKİPMAN EKSİĞİMİZ YOK’
İlçe emniyet müdürlüğü binalarının da çok işlevsel olduğunu belirten Veysel Tipiolu, “ Darıca ilçe emniyet binası da bizimle birlikte faaliyete girdi. Bir şekilde hizmetlerimiz yürüyor. Karamürsel ve Kartepe binalarını önümüzdeki süreçte değerlendiremeye alıp yapmak için gayret ediyoruz. Gebze ve Çayırova binalarımız iyi. Dilovası, Körfez ve Derince binalarımız iyi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün ekipman eksikliği yok, bütün hızla çalışmalara devam ediyoruz. Bütün sahillerimizde tertibat alıyoruz. Sivil ekiplerimiz ve resmi ekiplerimiz var” diyerek yeni binaya Türk milletinin tarihini ve asaletini anlatan figürlerle yeni binamıza şehitler köşesi yapacaklarını söyledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum