Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan; Nail Çiler'in Gebze'yi il yapacağına inanıyorum

TBMM’de 3 dönemdir CHP’den Milletvekili olarak görev yapan Tahsin Tarhan, Gebze Bölgesi muhtarları ile CHP ilçe örgütü başkan ve yöneticilerine dün Bayramoğlu Hegsagone Otelde iftar yemeği verdi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde tekrar aday olmayan Tarhan burada yaptığı konuşmasında, Nail Çiler’in Gebze’nin il olması için büyük mücadeleler verdiğini ve milletvekili olarak TBMM çatısı altında bu konuyu sürekli olarak gündemde tutup Gebze’nin il olmasını sağlayacağına inandığını söyledi.

14 Nisan 2023 - 05:52 - Güncelleme: 15 Nisan 2023 - 14:27
CHP PM Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, konuşmasında,   Kocaeli’nin bir tarafta Karadeniz’e, diğer tarafta, Marmara Körfezi’ne bakan, dağlarıyla tarım arazileriyle ve ormanlarla çevrili, Türkiye’nin en güzel şehri ve göz bebeği olduğunu söyleyerek, ‘’ Kocaeli son yıllarda sanayiyle birlikte büyük göç aldı, Anadolu’nun farklı yerlerinden, ovalarından, obalarından, köylerinden dağlarından bu kente gelip, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak için,  iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek hazırlamak için, ekonomik olarak yarınlara daha güçlü bir kucak açması için bu bölgelere gelip yerleştik. Çok hızlı büyüdük, nüfusumuz arttı ve sanayiyle birlikte milli gelire de en büyük katkıyı sağlayan illerden biriyiz’’ dedi

KOCAELİ, ÖDEDİĞİ VERGİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR

Tarhan konuşmasının devamında, Kocaeli’nin 43 tane limanının, 14 tane OSB’sinin bulunduğunu da hatırlatarak milli gelire en büyük katkıyı sağlayan illerden birisi olduğunu belirtti.  Kocaeli’nin kişi başı 114 bin TL vergi ödediğini, buna karşın  kişi başı 10 bin TL yatırım alındığını söyleyerek, ‘’ O kadar vergi ödeyip, milli gelire katkı sunuyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Karşiliğini yatırım olarak alamadığımız için her tarafı karmakarışık bir kent. Akşamları, Aksesapağı’nda, Şekerpınar’da, Darıca’nın giriş çıkışlarına baktığımız zaman, Gölcük, İzmit yollarıa baktığımız zaman trafik saatlerce duruyor, insanlar hem sabah, hem akşam saatlerce işe gitmek için evine ulaşmak için mücadele ediyor’’ dedi.
Kocaeli’de 43 Liman, 14 OSB olmasına rağmen buralara ulaşım için 1 metre dahi raylı sistemin olmadığına da değinen CHP PM Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ‘’ İster istemez, o kamyon yüküyle birlikte trafik tıkanıyor. Gebze Darıca Metrosu 15 Km. Yıllardan beri Büyükşehir yapmaya kalktı beceremedi bakanlığa devretti, bakanlık halâ bitiremedi, mecliste sürekli soru önergesi veriyorum her yıl bir ileri tarihe atıyorlar. ‘’ dedi

ÜRÜNLERİNİ YURT DIŞINA SATAN SANAYİCİ, HAVA LİMANI OLMADIĞI İÇİN HİÇ BİR ÜLKEYE GİDEMİYOR

Tahsİn Tarhan, Kocaeli’de üretilen ürünlerin dünyanın her tarafına gittiğini, ancak o ürünleri üreten yatırımcı ve ve sanayicinin hava limanı olmadığı için hiç bir ülkeye gidemediğine değinerek, ‘’Cengiz Topel hava alanı var,  uçak kalkmadığı için hiç bir işe yaramıyor, artık Sabiha Gökçen’den de Türk Hava Yolları da kalkmıyor, Sabiha Gökçen’i de kiraya verdiler.’ Yani düşünün, yakınımıza hava limanı var Türkiye’nin milli gururu Türk Hava Yolları’nın uçağı yok. Sadece özel şirketler oradan uçuş sağlıyor.’’ dedi.

ÇAYIROVA’DA BİTMEYEN ŞEHİR HASTANESİ İLE FARABİ’DE OLMAYAN BAŞ HEKİM VAR

Çayırova’daki Şehir Hastanesi ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne de değinen Tahsin Tarhan, ‘’ Çayırova Şehir Hastanesi’nin yıllarca gündeme getirdik, tabela astılar ‘yapıyoruz’ diye, sayın Fikri Işık 2018 yılı bütçesinde söz verdi, ’ burası bitecek ’ diye, hâlâ hastaneden haber yok. Zaten Darıca Farabi Hastanesi var eylülden beri baş hekimi yok. Herkes özel hastanelere çalışıyor. Bizi en çok yoğun bakım ünitesi için arıyorlar, hastalarını götürecekler, devlet hastanesinde yer olmadığı için herkes özel hastanelere gönderildi. ‘’ dedi

İZMİT’TEN BAKTIKLARINDA, GEBZE’Yİ GELİŞMEMİŞ BİR KÖY OLARAK GÖRÜYORLAR

Tahsin Tarhan, İzmit’ten bakıldığı zaman Gebze bölgesini ‘Batı Yakası ‘ diye adlandırıp, gelişmemiş bir köy gibi değerlendirdiklerini ifade ederek, İzmit ve Gebze açısından Gebze’nin il olmasını her zaman söylediğini ve bunun doğru bir karar olduğunu belirtti. Bu konuda İzmit’in de rahatlayacağını dile getiren Tarhan, ‘ Ya, biz Gebze’ye çok yatırım yaptık ‘diyemezler, en azından İzmitliler oraya, Gebzeliler’de buraya yatırım yapmış olur. Gebze il olmalı. Biz iki dönem kanun teklifi verdik’’ dedi.

NAİL ÇİLER, GEBZE’NİN İL OLMASI İÇİN BÜYÜK MÜCADELE GÖSTERECEK

Gebze’nin il olması konusunda Gebze Ticaret Odası eski Başkanı, CHP Kocaeli 4. sıra milletvekili adayı Nail Çiler’in yıllarca büyük çaba gösterdiğini ve Gebzeli diğer milletvekili adayı Serap Çakır’la birlikte TBMM’de il konusunu sürekli olarak gündemde tutacaklarına inandığını sözlerine ekleyen Tahsin Tarhan, konuşmasına bir Karadeniz fıkrasıyla devam ederek, ‘’ Karedenizliler’in güzel bir lafı var, iki kişiden biri, hamsiyi yakalarken diğerine diyor ki, ’Ben yordum yordum sen yakaladın ‘. Şimdi biz sürekli muhalefette kanun teklifi verdik Gebze’yi il yapamadık, ben iktidarı çok yordum, şimdi iktidar olacağız, bu iş şimdi Nail Çiler ile Serap Çakır hanıma nasip olacak, onlar Gebze’yi il yapacaklar. Ama ben onları yordum yordum şimdi onlar iktidar olacak, İnşallah Gebze’yi il yapacaklar. Biliyorsunuz Nail bey bu konuda çok hassas, yıllardan beri her konuşmasına başlamadan ‘Gebze il olsun’ dedi. Onun için Nail bey Gebze için büyük bir mücadele göstereceğini düşünüyorum’’ dedi.

MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULMASI GEREKİYOR

Tarhan, iftarda bulunan Gebze Bölgesinin tüm köy ve mahalle muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmasında, milletvekili olarak belki de kendilerine son kez buluştuklarını  belirterek, CHP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok büyük mücadelelere verdiğini söyledi. Tahsin Tarhan, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin her bölgesine gittiğinde öncelikli olarak muhtarları ziyaret ettiğini ve muhtarlarla mutlaka görüştüğünün altını çizerek, ‘’ Bu salonda, sizlerle de buluştu. Türkiye’de milletvekili yasası da yok, muhtarlar yasası da yok. Yani, muhtarların kanunu olması gerekiyor ve bunun hazırlanması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte, Millet İttifakı da bu süreçte bu sözü veriyor. Muhtarlar Birliği’nin kurulması gerekiyor. Öyle ya, bir sorununuz, bir sıkıntınız var, sizin de resmi, yarı kamu kurumu olan Muhtarlar Birliğini de kurup başkanını seçmeniz gerekiyor.
Biliyorsunuz seçimlerde oy pusulaları var, birde çok muhtar adayı olduğu zaman hepiniz gidiyorsunuz matbaalarda oy pusulalarını bastırıyorsunuz, onları perdenin arkasına koyuyorsunuz rakibiniz de gidiyor kağıtları alıp götürüyor, ikinciye geldiği zaman o kağıdı bulamıyorsun. Yani birleşik oy pusulası olması gerekiyor. Nasıl partilere oy kullanılıyor sa, muhtarlarında birleşik oy pusulaları olması gerekiyor.’’ dedi
Her muhtara bir yardımcı personel olması gerektiğini, muhtarların muhtar mı, posta memuru mu olduklarının belli olmadığını ifade eden Tarhan, ‘’Bazı muhtarlara gidiyorsunuz yığınla tebligat var. Yani, bir tane personel verilmiyor, ama postacının yapacağı işi sizlere yaptırılıyor. Aslında çok kez Kocaeli’de gündeme getirdim, bunun sebebi de Kocaeli’deki PTT Şubelerinin kapatılmış olmasıdır. Bu da şunu gösteriyor, yani kargo firmalarında çalışan değil, böyle altta alttan kamu kurumu yok ediliyor’’ dedi.
Tahsin Tarhan, muhtarlara seslendiği konuşmasının son bölümünde ise, bu güne kadar istemeyerek de olsa kalbini kırdığı, üzdüğü her kim var ise hakkının helal etmesini istedi. 

GEBZE İLÇE BAŞKANI ORHAN; MUHTARLARI MAHALLENİN POSTACISI HALİNE GETİRDİLER

İftar yemeğindeki diğer konuşmacılardan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ise, Gebze köylerini  Köy Tüzel kişiliğini kazandırmak üzere Gebze’yi Büyükşehir statüsünde il yapacaklarının sözünü verdi. Muhtarların kendi çocukluk dönemlerinde oldukça kıymetli olduğunu dile getiren Gökhan Orhan, ‘’ Çünkü, bulunduğu köyün, bulunduğu mahallenin kaymakamı, valisi, cumhurbaşkanlarıydı, fakat çıkarılan baskı yasaları, uygulanan fütursuzca yasalar ne yazık ki artık muhtarlarımızı tabiri caizse mahallenin postacısı haline getirme düşüncesinde bir zihniyet var, biz tamamen bu düşüncenin karşısındayız. Sıkıntılarımız büyük, dertlerimiz ortak, bugün burada yaşadığımız ilin, ilçenin sıkıntılarını günlerce konuşsak, günlerce tartışsak çözemeyiz ama, inanıyoruz ki bir birinden kıymetli 6 genel başkanımızın bir araya gelmesiyle omuz omuza mücadele verilmesi sonucu ortak aday olarak çıkan 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçtaroğlu’dur. 14 Mayıs’ta bu sorunların hepsini gönül rahatlığıyla, kesin sonuçlarla hallederek ülkemize, ilimize ve ilçemize rahat bir nefes aldıracaktır’’ dedi.

ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANI ENİŞ; MUHTARLARIMIZ ÇOK ÇALIŞIP YORULDULAR

CHP Çayırova ilçe Başkanı Binali Eniş’te konuşmasında depremzedelerin bir dahaki sene iftarlarını kendi evlerinde yapmalarını temenni ettiğini ifade ederek, ‘’Her dönem muhtarlarımız da çok çalışıp yoruldular, fazla yıprandılar,  bu dönem 4 yıllık görevlerini tamamlayan muhtarlarımız ne yazık ki ülkemizde felaketleri ve pandemiyi yaşadılar ve bu süre zarfında gerçekten de büyük emekler sarf ettiler, bu yüzden vermiş olduğunuz emekten dolayı, mücadelenizden dolayı, tüm muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Kıymetli vekilimiz bizi Halil İbrahim Sofrası’nda bir araya getirdi, kendisine de teşekkür ediyorum’’ dedi






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum