Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Orman yangınına sebebiyet veren 1 kişi yakalandı

Körfez ilçesinde orman alanda çıkan ve yaklaşık 1 saatte söndürülen yangında yaklaşık 20 dönüm alan zarar görürken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Orman yangınına sebebiyet veren 1 kişi yakalandı
29 Temmuz 2021 - 18:43
Körfez’de öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangının ardından, Kocaeli İl EmniyeMüdürlüğü, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmaların ardından yapılan açıklamada, bahse konu bölgede bulunan 5 Nolu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi işletmesinin çalışanı H.İ. isimli şahsın çevre temizliği yapmak için eski tahta parçalarını bir araya toplayarak yaktığı, bu esnada ateşin çalılık alana sıçrayarak kontrolünden çıkması sonucu yaklaşık 20 dönümlük çalılık alan yandığı belirtildi.
Şüpheli H.İ. isimli şahıs hakkında Taksirle Yangına Sebebiyet Verme-6831 Sayılı Orman Kanununa Muhalefet suçlarından gerekli işlemler yapıldığı ifade edildi

HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Körfez İlçemizde meydana gelen orman yangınına sebebiyet veren bir kişi Emniyet Müdürlüğümüzün çalışması neticesinde gözaltına alınmıştır. Sebebi her ne olursa olsun ormanların yanmasına sebep olanlar hukuk önünde hesap verecektir" ifadelerini kullandı.

POLİS YANGINININ ORTASINDA KALAN KAPLUMBAĞAYI KURTARDI

Körfez’de çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına, çok yakın bir noktada bulunan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler de destek verdi. Yangının ortasında kalan bir kaplumbağayı fark eden polisler, üzerine su döküp serinlettikten sonra su içirdi.
Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, yangın söndürme çalışmalarına katılan polislerin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Vatanın her karış toprağına yürekten bağlıyız. Körfez ilçemizde meydana gelen yangını kısa sürede söndürmek için seferber olan şanlı polis özel harekatın yiğitlerini kutluyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • ahmet ahmet
    2 yıl önce
    bunları meydanda asmadıkca bunlar dünyayı yok edecek bunları yargısız dar ağcında sallandırılmalı