Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı

Hz. Hüseyin ve yakınları, Kerbela’da şehit edilmelerinin 1379. yıldönümünde Darıca Nenehatun Stadyumu’nda dualarla anıldı.

Kerbela şehitleri Darıca'da anıldı
21 Eylül 2018 - 08:56
Caferi Ehlibeyt Derneği’nin Darıca Nene Hatun Stadı’nda 12. Sini gerçekleştirdiği Aşura etkinliğine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif  Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak katıldı. Türkiye Caferiler Vakfı (TÜRCAV) Genel Başkanı Yahya Kemal Utar ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Muharrem ayının 10. gününde yapılan etkinlikte gözyaşları sel olup aktı. Caferiler, mersiyeler, ağıtlarla  Kerbela’da yaşanan acıları hatırladı.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif  Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi;’’ Aradan bin yıl geçsede unutulmayacak bir matem.  Bu matem bugün bitti mi? Bitmedi. Hz. Hüseyin, Peygamberimize layık bir duruş göstererek bizlere büyük örnek teşkil etmiştir.  Hz. Hüseyin’in o günkü mücadelesi bugünde devam ediyor, aradan 1400 yıl geçse de adını yükseltiyoruz. Adı kıyamete kadar unutulmayacak.
Bugün yine heryerde kan ve zulüm var. İslam coğrafyası adeta Kerbela olmuş, yer altı ve yer üstü kaynaklarını peşkeş çekenlere Hz. Hüseyin’in duruşunu göstermeye mecburuz. Emaneti ehline verecek anlayışı gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin boynunun borcudur.’’
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da konuşmasında;’’ Bugün; Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da uğradığı o zulüm ve haksızlık, hepimizin yüreğinde derin bir sızıdır. Kerbela’nın toplumsal vicdanımızdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Bugün, bir matem günü… Hz. Hüseyin inandığı Allah ve Peygamber yolunda sergilediği duruşuyla bizlere örnek olmuştur. İnsanlık devam ettikçe Kerbelalar yaşanmaması için birlik ve beraberliğin, kardeşliğin herşeyin önünde olduğunu biliyoruz. Bunun için Kur’anımızı ve Peygamberimizi iyi tanıyalım iyi anlayalım. Böylece yolumuzdan asla şaşmayız. Bizi birbirimize düşüremeyecekler.’’ İfadelerine yer verdi.
Türkiye Caferiler Vakfı (TÜRCAV) Genel Sekreteri Hasan Apaydın, Kerbela’da yaşananların bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirterek, “ Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altında birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız.’’ dedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programda yaptığı konuşmada, “Bu büyük matem gününde başta imam Hz. Hüseyin olmak üzere tüm Kerbela şehitlerini rahmetle yad ediyorum. Rabbim hepimizin şahitliklerine mazhar etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.