Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kastamonu Entegre 50. yılı kutlayacak!

Hayat Holding’in global ölçekte faaliyet gösteren iki büyük grubundan biri olan ve  bundan tam 50 yıl önce, ağaç bazlı panel sektöründe hizmet vermek için adımlarını atan Kastamonu Entegre, bu yıl 50.yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Kastamonu Entegre 50. yılı kutlayacak!
12 Mart 2019 - 09:39
Sektörüne yönelik gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla 50 yıldır girişimci ruhunu korumaya, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü olmaya devam eden Kastamonu Entegre, Türkiye girişimcilik tarihine güçlü bir örnek teşkil ederek ülkesine yaptığı yatırımların ardından globalde boy göstererek, toplam altı ülkede bulunan yatırımlarıyla öne çıkıyor. 
 
İHRACATTA HEDEF 220 MILYON DOLAR 
Başta Romanya ve Balkanlar olmak üzere  Orta Avrupa’daki etkinliğini arttırmaya hazırlanan Kastamonu Entegre, 2019 yılında yurt dışı pazarlarında büyümeye odaklandı. Her yıl ihracatını yüzde 20 oranlarında artıran şirket, bu yıl 220 milyon dolara ulaşmayı hedefliyor. İnovasyonu sürdürülebilir büyüme için ön koşul olarak gören ve başarılı Ar-Ge çalışmaları ile enerji verimliği ve sıfır atık projeleri ile öne çıkan şirket, bu alandaki çalışmalarını Teknopark İstanbul’da bulunan merkezde yürütmeye başlıyor. 
 
YARIM ASIRLIK BAŞARI HİKAYESİ 
Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;  “Sürdürülebilirlik, insan ve çevre konularına olan hassasiyetimizle sektöre yeni bir bakış, yeni bir felsefe getirdik, pek çok firmaya örnek teşkil ettik. Katıldığımız uluslararası fuarlarda ülkemizi temsil ederken, konferans ve zirvelerde öncü projelerimizi, hem kalite hem estetik hem de ekonomik alanlarda yenilik kazandıran ürünlerimizi dünyanın dört bir yanında gelen sektör profesyonelleri ve müşterilerle paylaştık. Yerelden globale uzanan yarım asırlık bu başarı hikayesi elbette kolay yazılmadı” 
 
İTALYA’DA 180 MİLYON DOLAR YATIRIM 
2018 yılı sonunda ihracat rakamlarının bir önceki yıla göre yüzde 33 artışla 180 milyon dolara çıkarttıklarını, 2018 yılında yeni pazarlara yönelik yatırımlar ve mevcut tesislere yönelik kapasite artırımları olduğunu belirten Yıldız, “ Sektörümüzde öncü konumlanan Ar-Ge ve inovasyon projelerine hız kazandırdık. Bildiğiniz gibi dünyada mobilya sektörünün tasarım merkezi, trendlerin belirleyicisi ve dünyanın en büyük üçüncü mobilya üreticisi ve ihracatçısı olan İtalya’da yatırım yaparak üretim coğrafyamızı genişlettik. İtalya’daki bu tesislerde yüzde 100 geri dönüşümlü hammadde kullanarak, başta İtalya olmak üzere Avrupa mobilya sektörüne yönelik ham ve melamin kaplı yonga levha üretimi yapmaya hazırlanıyoruz. Bu tesislere ilk etapta 180 milyon dolar tutarında yatırım yaptık. “ dedi.