Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milli "Gökbey Helikopteri" için tarih verildi

TUSAŞ firması, 2022 yılında Jandarma Genel Komutanlığı’na 3 adet GÖKBEY Helikopteri teslim edecek.

Milli "Gökbey Helikopteri" için tarih verildi
05 Ağustos 2021 - 20:14
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, TUSAŞ tarafından yürütülen programlarda gelinen son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Havacılık ve Uzay Kulübü tarafından düzenlenen "Havacılık ve Uzay Zirvesi 2" etkinliğine katılan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, GÖKBEY helikopterine yönelik devam eden faaliyetlere ilişkin önemli bilgiler verdi.

Kotil, 2022 sonuna doğru Jandarma Genel Komutanlığı’na ilk GÖKBEY helikopterini teslim edeceklerini açıkladı. Kotil, Jandarma’ya teslimatların yapılmasını takip eden süreçte Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ve yurt dışı müşterilerine teslimatların yapılabileceğini aktardı.

T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri
GÖKBEY Genel Maksat Helikopter Programı kapsamında, milli olarak geliştirilen askeri ve sivil hafif sınıf prototip helikopterleri için kokpit ekipmanları, otomatik uçuş kontrol bilgisayarı, durum izleme bilgisayarı, görev ve uçuş yönetim yazılımları sivil sertifikasyona uygun olarak ASELSAN tarafından geliştirilmiştir ve helikopterlere entegrasyonu gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, sivil helikoptere yönelik olarak ekipman teslimatları tamamlanmıştır. GÖKBEY sivil konfigürasyon helikopterinin sertifikasyon uçuşları devam etmektedir. Helikopter, VIP, Kargo, Hava Ambulans, Arama Kurtarma, Kıyı Ötesi Taşıma gibi birçok görevde kullanılabilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum