Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Her şeyi Darıcalı İmren öğretmen başlattı

Darıca Halide Edip İlkokulu öğretmenlerinden İmren Karayağız'ın,  gelecek nesilllerin doğayı koruması için  başlattığı ''eTwinning''  projesine,  4 yabancı ülkenin öğretmenleri de destek veriyor.

Her şeyi Darıcalı İmren öğretmen başlattı
28 Ocak 2021 - 05:13 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 11:41
İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak amacıyla Avrupa ülkelerindeki okulların da katıldığı bir platform olan ''eTwinning'' de, doğanın korunması için bir proje oluşturan ve bu doğrultuda 4 ülkeden öğretmenlerin de katılımını sağlayan Darıca Halide Edip İlkokulu öğretmenlerinden İmren Karayağız, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde  görev yapan eğitimcileri de projeye ortak etti.

ÜLKE GENELİNDEKİ PROJEDE DARICA'DAN 4 ÖĞRETMEN YER ALIRKEN,
4 YABANCI ÜLKEDEN DE 6 EĞİTİMCİ KATILIM SAĞLAYACAK


Türkiye'den sınırlı sayıda katılımın olacağı projede, Darıca'dan Halide Edip İlkokulu öğretmenlerinden İmren Karayağız, İlknur İncebacak, Mutlu Şimbil ile Sarkuysan ilkokulu öğretmenlerinden Büşra Gökce yer alırken, Konya Karatay Belediyesi Gazi Osman Paşa Anaokulu'ndan Ayşegül Balcı, Eskişehir Tepebaşı Avukat Şahap Demirer İlkokulu'ndan Betül Karakan ve Selime Başaran, Ankara Kızılcahamam Cumhuriyet İlkokulu'ndan Nurseda Çevik ve  Merkez Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'ndan Selda Güler Aktaş yer alacak. 
Yurt dışından İspanya, Litvanya, Romanya ve Hırvatistan'dan ise 6 eğitimcinin katılacağı 4-11 Yaş grubu için hazırlanan ''Doğayı Öğreniyorum '' projesindeki asıl amacın, Pandemi nedeni ile sınıflarda eğitimin güçleştiği bugünlerde öğrencilere ve velilerine uygulamalı olarak sınıfın dört duvar ile sınırlı olmadığı, doğayı tanıyan, seven bir çocuğun doğayı koruyacağı anlatılacak.

EKRAN BAŞINDA VE AVM'LERDE AVUTULAN ÇOCUKLARA
DOĞA SEVGİSİ AŞILANACAK


Tanıtım amacıyla hazırlanan 13 poster tasarımı da oylamaya sunulurken, farkındalık yaratmak için oluşturulan eTwinning projesi'nin,  yıllardır evde ekran karşısında, dışarda ise AVM ile avutulurak doğadan uzaklaştırılan çocukların doğayı korumasının beklendiği amaçlanıyor.
 '' Çocuk sevdiği şeyi korur.'' İlkesiyle hazırlanan yabancı eğitimcilerin de yer alacağı proje kapsamnında,  sınıftaki  eğitimin zaman zaman doğaya taşınıp, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve sevdiği doğayı korumasını öğretmek hedefleniyor. 

ÖĞRENCİLER, NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLARDAN EVLAT EDİNİLECEK

Diğer yandan, proje ortağı öğretmenlerin, kendi şehirlerden gönderdiği fidanlarla Darıca ve Ankara'da birer ağaçlık alan oluşturması kapsamda yer alırken, her proje ortağı sınıf öğrencileri Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) aracılığı ile nesli tükenmekte olan birer hayvanı evlat edinerek hayvan neslinin korunmasına destek olacaklar. 
Okulların açılmasının ardından ise  minik öğrenciler kendi elleri ile sokak hayvanlarına hayvan evleri yapacak. 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum