Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Güven; Darıca sosyal tesislerinde zamma zam geldi

CHP Darıca İlçe Örgütü’nde konuya dair düzenlenen basın toplantısında söz alan Darıca Belediye Meclis Üyesi Şadi Güven, çarpıcı açıklamalarda bulundu

Güven; Darıca sosyal tesislerinde zamma zam geldi
08 Haziran 2022 - 16:15
CHP Darıca İlçe Örgütü’nde konuya dair düzenlenen basın toplantısında söz alan Darıca Belediye Meclis Üyesi Şadi Güven geçtiğimiz ekim ayında 283 milyon lira olarak onaylanan bütçeye 229 milyon 582 bin TL ek bütçe geldiğini kaydedip, “Elektrik ve havagazı tüketim vergisinden 22 milyon, diğer harçlardan 30 milyon TL ek gelir bekleniyor. Sosyal tesis gelirlerinden 50 milyon, mahalli idareler proje yardımlarından 25 milyon, merkezi idare vergi gelirlerinden 97 milyon 582 bin, mevduat faiz gelirinden 5 milyon TL bekleniyor. Mevduat faiz geliri komisyon toplantılarında yoktu. Gider bütçeleri de buna paralel hazırlandı.

ARALIK’TA UYARMIŞTIK
Gelir ek bütçesinin gerçekleşmekten uzak olduğu, buna istinaden gider bütçesinin de gerçekleşemeyeceğini söylediklerini kaydeden Güven, “ 02 Aralık 2021’de bütçenin tutmayacağını, bunun için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini soru önergesiyle bildirmiştik. ‘İhtiyacımız yok. İhtiyaç olursa gereğini yaparız’ dediler. İhtiyaç beşinci ayda hasıl oldu. ‘Neden’ diye sorduğumuzda, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi kabul etmediklerini gördük. Herkesin de bildiği gibi, Türkiye 40 yıldır en büyük krizini yaşıyor. Önümüzü görmediğimiz, belirsizlik içinde bir dönem yaşıyoruz” dedi.

YÜZDE 192 SAPMA YAŞANACAK
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın geçen yıl yüzde 86 oranında tutturulan bütçeyi başarı olarak gördüğünü, bu yılsa şimdiden yüzde 81 açık olduğunu kaydeden Güven, “Yıl sonunda herhalde yüzde 192 oranında sapma yaşanacak” diye konuştu.Sosyal tesislerin fiyat artışının da komisyon ve mecliste değerlendirildiğini kaydeden Güven, 01 Haziran’dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 50 zam yapıldığını ancak bu yılın başı itibariye kıyaslandığında yüzde 100 oranında zam yaşandığını dile getirdi. Güven şöyle devam etti:

HALKA HİZMETİ ÖNERDİK“
Belediye tesislerinde bu denli fiyat artışı yapıp özel işletmelerin fiyatına yaklaştırıp onları düşündüğünüzde bu sefer Darıca halkını düşünmemiş olursunuz. Asgari ücretle çalışanların da hakkı yok mu bu tesislere gitmeye. Kar etmemelerini, halka hizmeti önerdik. Zarar edecek olursanız da, reklam giderinden kısarsınız. Fiyat artışlarının yüksek olduğunu düşünerek karşı çıkıp onaylamadık.

2021’DE 500, 2022’DE EN AZ 750 ÇOCUK!
Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın belediyenin 750 çocukla hedeflediği sünnet organizasyonuna yoğun ilgiden ötürü sayının arttırabileceğini belirtip bundan övündüğünü kaydeden Güven, “Bu övünülecek durum değil. Bir baba olarak çocuğumun sünnetini yaptıramıyorsam bundan övünmemem lazım. Söylenmesi bile yanlış bir durumdu” dedi. Öte yandan belediyenin geçen yıl düzenlediği sünnet şöleninde 500 çocuk sünnet edilmişti. Dar gelirlilere yönelik bu organizasyonda yüzde 50 oranındaki artışa karşın talebin sürmesi dikkat çekti. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum