Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Güçsüz ilçelerde adayları erken belirlemeliyiz"

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP’nin örgütsel bazda güçsüz olduğu ve önseçimin yapılamayacağı ilçelerde kısa düre içerisinde adayların belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

 "Güçsüz ilçelerde adayları erken belirlemeliyiz"
27 Eylül 2012 - 09:26
CHP’nin artık yenilenen örgütlerle yerel seçimlere hazırlandığını ifade eden Haydar Akar, “Bu birlik ve bütünlük içerisindeki halimiz vatandaşlar tarafından da çok ciddi destek görüyor. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.
 
GÜÇSÜZ İLÇELER
Partisinin bazı ilçelerde önseçim yapmasını, bazı ilçelerde ise atama yapmasını beklediğini ifade eden Akar, “Örneğin Dilovası ve Başiskele gibi diğer ilçelere oranla daha az güçlü olduğumuz yerler var. Buralarda önseçim yapamayabiliriz. Benim görüşüm, önseçim yapılamayacak yerlerde adayın çok erken belirlenmesi” dedi.
 
PROJELERİMİZ VAR
Adayın erken belirlenmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Haydar Akar, “Şu an tüm ilçelerdeki sorunlar ve çözümler bizde mevcut. Bugün itibariyle tek tek projelerimizi açıklayabiliriz. Öte yandan CHP’li belediye başkanlarıyla İstanbul’da yapılan toplantıda da çok önemli projeler ortaya çıktı. Bizim işimiz, artık bu projeleri halka anlatacak adaylarımızın belirlenmesi. Bu noktada öncelik, daha az güçlü olduğumuz yerler olmalı” diye konuştu.
 
ZAFİYET YARATMAZ
“Örgüt yöneticilerinin belediyelere aday olması” konusunu değerlendiren Akar, “Yöneticilerimiz, seçimlerin 6 ay önceye alınacağını bilmiyordu. Bu kongrelerimizin ardından netleşti. Fakat örgütlerin seçim dönemi boşaltılmasının yaşattığı sıkıntıları partimiz gördü. Fakat birilerine ‘sen aday olamazsın’ demek de anayasaya aykırı. Bu süreçte belirli kriterler işletilmelidir. Bu noktada soru da, örgütlerin boşaltılmasının ardından atamanın hemen yapılmasıyla gerçekleştirilebilir. Bir de aday belirlemeyi önce gerçekleştirirsek, seçime uzun bir süre varken örgüt yöneticilerinin aday olması zafiyet yaratmaz” dedi.