Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EMEP Gebze ve Büyükşehir adaylarına coşkulu karşılama

Emek Partisi Gebze'de halk buluşmasında yerel yönetim anlayışını bir kez daha dile getirdi: Fabrikaları yönetiyoruz, kentleri de yönetiriz!

EMEP Gebze ve Büyükşehir adaylarına coşkulu karşılama
04 Mart 2024 - 13:54
Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye başkan adayları, Gebze Mevlana Mahallesinde halk buluşmasında yurttaşlarla yan yana geldi. Meşaleler ve sloganlarla adeta bir miting havasında karşılanan adaylar, konuşmaların ardından halaylar çekti. 

Çamlıçatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde gerçekleştirilen buluşmada "Emeğin adayı işçi Sinan", "İş ekmek özgürlük" ve "Rantçı değil halkçı yönetim" sloganları atıldı. Halk buluşmasına Çamlıçataklıların yanı sıra birçok fabrikadan işçi de katıldı. 

Halk buluşmasında ilk olarak konuşan Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Özdemir, "Bu işçi kentinde, işçi bir arkadaşımız, aynı zamanda köylümüz Sinan Karataş Emek Partisi'nden aday olmuştur. Biz de kapımızı açtık, sizler de burada olarak destek verdiniz, çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Burada konuşan EMEP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan, "Emek Partisi her milliyetten işçilerin partisi. Kurulduğu günden bugüne dek işçi sınıfının, emekçilerin sıkıntılarını, dert edinmiş, onlarla birlikte mücadele etmiş bir partidir. Yani sizlerin partisidir. Biz Çamlıçatak Köyü Derneği’ne çok geldik. Birlikte çok mücadele ettik. Hatta kişisel olarak da Hayat Televizyonu muhabirliği yaptığım dönemde, yine Özgen başkanımın çağrısıyla, hatırlayacaksınızdır bu kentte sizlerle birlikte bu mahallede çekimde yapmıştık. Tapu sorununu o zaman da gündeme getirmiştik. O günden bugüne de bu mahallede yaşanan her türlü sorunun çözümü için yan yana omuz omuza  olmaya gayret ettik" dedi. 

"BU KENTİ SİZLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"
İşçilerin kentleri de yönetebileceğini vurgulayan Erkan, "Bu kentte deniyor ki çıkmış da bir işçi aday olmuş, bir işçi kenti yönetebilir mi? Evet bir işçi kenti yönetebilir. Oturduğunuz binaları yapan, bindiğiniz otomobilleri yapan, emek veren bir işçi yaşadığı kenti de yönetir. Tam da bu nedenle 'Emeğin adayı işçi Sinan' dedik. Çünkü işçi Sinan yıllarını bu kente verdi. Yıllarını bu kentteki emek mücadelesine verdi. Sendikalaşma mücadelesine verdi. Biz diyoruz ki bizi diğerlerinden ayıran çok ciddi bir fark var. Onlar, yani 20 yıldır bu kenti yönetenler hep sermayeye hizmet etti. Onlar ihalelerle yandaşı zengin ettiler. Ama mesele emekçilerin ihtiyaçlarına, halkın, kadınların, gençlerin ihtiyaçlarına gelince maalesef ki görmediler. Sesimizi onlara duyuramadık, onlara ulaştıramadık taleplerimizi. Neden, çünkü onların belediyecilik anlayışında emekçiler yok. Halk yok, işçiler yok. Biz diyoruz ki biz bu kenti, sizlerle birlikte yöneteceğiz. Nasıl yapacağız, kuracağımız Halk Meclisleri ile yapacağız. Yani siz bu mahalleden seçtiğiniz temsilci ile, yöre derneğinizin temsilcileriyle, doğrudan halk meclisinde şikayetlerinizi, sorunlarınızı gündeme getirebilecek, karar altına aldırabileceksiniz" diye konuştu. 

"RANT KESİLİRSE İLÇEYE HİZMET GELİR"
EMEP Gebze Belediye Başkan Adayı Sinan Karataş ise, "Yıllarca patronlara oy verdik. Nasıl ki fabrikalarda patronlar fabrikaları yönetti, bizleri sömürdüler, aynı şekilde yerel yönetimleri de aynı patronlara devrettik, sonra onlardan hizmet bekledik. Yapmazlar, çünkü onlar bir tercihte bulunuyorlar. Bakın şöyle Gebze’yi bir dolaşalım. Binlerce bina giydirmişler, yüzlerce araç giydirmişler, yarın seçildikleri zaman bunların masraflarını bir yerden çıkaracaklar. Bir tercihte bulunacaklar ve o tercih yandaşları olacak. Bizlere hizmet olarak sunması gerekenleri yandaşlarına aktaracaklar. Onun için diyoruz ki, evet bizler işçiyiz, emekçiyiz, fabrikaları yönetiyoruz, kentleri de yönetebiliriz. Sorunlarımızdan biri de bu kentte yoksullukla mücadele. Yoksulluğu çözmek için yöneticiler adım atmıyor, çözmek istemiyorlar. Çünkü çözmek istememelerinin nedeni aynı yoksulluktan beslenmeleri, yoksulluk onların iktidarlarının devamını sağlıyor. Ranta ayırdıkları iaşeler, erzaklar vb. şeyler yarın onlara oy olarak geri dönecek diye düşünüyorlar. Biz diyoruz ki ilk önce bu rantın kesilmesi gerekiyor. Bu rant kesilirse mahalleye, ilçeye hizmet gelir. Oturup masa başında bunlar hesaplanmaz. Mahallenin ihtiyaçları, yaşam alanlarının ihtiyaçları neyse oturulur mahalleli ile birlikte karar alınır. Mahalleli ile birlikte de ranta ayırmadığın bütçeyi oralara hizmet olarak aktarırsın" dedi. 

Halk buluşması çekilen halaylarla son buldu. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum