Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Denize balıklama atladı, 51 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Darıca'dan arkadaşlarıyla Yalova'ya yüzmeye giden fabrika işçisi Hakan Koçak (24), denize balıklama atlayınca dibe çakıldı. Omurgası kırılan Koçak, yoğun bakımda 51 gündür yaşam mücadelesi veriyor. 

08 Ağustos 2022 - 10:18 - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 - 11:24
Darıca Abdi İpekçi Mahallesi, Reşat Nuri Güntekin Caddesi 1571/1 Sokak üzerinde oturan Seher ve Şeref çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan fabrika işçisi Hakan Koçak, 18 Haziran 2022 tarihinde yüzmek için arkadaşlarıyla birlikte Yalova’ya gitti. 
Sahilde üstlerini değiştirmelerinin ardından denize balıklama atlayan Hakan Koçak’ın bir süre sonra sudan çıkmadığını fark eden arkadaşları, yardıma koşarak Koçak’ı denizin dibinden yarı baygın şekilde çıkararak 112 sağlık ekiplerine haber verdiler. Ambulansla Yalova’da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan Hakan Koçak’ın omurgasının kırıldığı ve boğazında fistül oluştuğu tespit edildi.

ANNE SEHER KOÇAK; OĞLUMU ASKERE GÖNDERECEKTİM

Kazadan bu yana geçen 51 gün boyunca Yalova’da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Hakan Koçak’ın annesi Seher Koçak, eşinin KOAH hastası ve emekli bir işçi olduğunu, maddi olarak büyük bir sıkıntı içerisinde bulunduklarını söyleyerek, ‘’ Yardım almak için mahallenin muhtarına gittim bir şey vermediler, çocuğumu askere uğurlayacaktım, yetkililere gittim ‘500 Bin TL’lik evde oturuyorsun’ dediler, halbuki ev benim değil, hiç bir yardım alamadım, maddi ve manavi durumum yok’’ dedi.

ABLA FATMA KOÇAK; HASTANE GECELİK 2 BİN TL İSTİYOR

Hakan Koçak’ın ablası Fatma Koçak ise, kardeşinin arkadaşlarıyla gittiği Yalova’da önce bir havuza girmek istediklerini, ancak ilaçlama yapıldığı için sahibinin bunu kabül etmediğini, söyleyerek, ‘’ Bu defa kardeşim ve arkadaşları denize girmek istemişler, ancak oranın da yasak olduğu söylenmemiş. Bu nedenle kardeşimin omurga kemikleri kırılıyor, şu anda kardeşimim boğazında fistül var. Kardeşim yaklaşık olarak 2 aydan bu yana Yalova’da geceliği 2 bin TL olan özel bir hastanenin yoğun bakımında yatıyor. Benim babam zaten koah hastası, Allah Razı olsun konu komşu bize para toplayarak yardım etti, biz durumumuz anlatmak için başvurduğumuz yetkililer bize evimizin ve köyde tarlamızın olduğunu söyleyerek yardım talebimizi kabül etmediler. Ben evin bize ait olmadığını, amcamızın evinde oturduğumuzu söyledim. Biz kardeşimizi buraya sevk etmek istiyoruz, bu sefer de buradaki hastaneler kabül etmiyor, ‘’ dedi.

HAYIRSEVER İŞ İNSANI EVİN TADİLATINI YAPIYOR

Amcalarına ait oturdukları evin rutubet ve bakımsız olduğunu ancak, Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Şen’in tadilet ve tamirat konusunda kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Fatma Koçak, ‘’ Allah razı olsun Ayhan bey bizim durumumuzu öğrenip evimize tadilet yaptırdı, dolabımız yok, dolap yaptıracak, parkelerimizi yaptıracak, ‘’ dedi.
Ayhan şen ise ailenin maddi olarak çok zor durumda olduğuna değinerek, ‘’ Mahalle sakinlerinden bana ulaşıp ailenin zor durumda olduğunu belirttiler. Haber alır almaz aileyle irtibata geçtim, hakikaten ev içler acısı bir durumdaydı. Bizler bun konularda çok duyarlı insanlarız, böyle mağdur insanlar olduğu zaman sev seve koşarak gidip gereken şeyleri yapıyoruz. Eve geldiğimizde yaşanacak bir yer olmadığını tespit ettik. Ailenin epikrizle ilgili başka bir sorunu var inşallah onu da çözeceğiz’’ şeklinde konuştu.
 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum