Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca sahilinde bulunan cesedin sırrı çözüldü

Gayrimenkul zenginini sandığa koyup denize attılar, seri numaradan cinayet çözüldü Darıca Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi üzerindeki sahilde  el ve ayak bileklerinde plastik kelepçe olan, işkence edilerek öldürüldükten sonra sandığa konularak denize atılan kişinin kimliği belirlendi. Polis sandığın yapıldığı kontrplağın seri numarasından ve kaybolan yatlardan yola çıkarak gayrimenkul zengini olan Yılmaz Sezer'i (78) yatında öldüren 7 kişiyi yakaladı. Yılmaz Sezer’i dini nikahlı eşi G.Ö.’nün (54) kandırarak yata götürdüğü belirlendi.

Darıca sahilinde bulunan cesedin sırrı çözüldü
01 Ekim 2021 - 13:43 - Güncelleme: 01 Ekim 2021 - 13:50
Darıca Piri Reis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi’nde, 19 Eylül sabahı köpeğini gezdiren kişi, sahile vuran cesedi görünce polise haber verdi. Polis ekipleri, ayaklarında halat, ayak ve el bileklerinde plastik kelepçe bulunan, çürümeye bağlı olarak vücudunda tam belirli olmamakla birlikte işkence izleri bulunan kişinin denize atıldığını belirledi. Sahilde incelemede bulunan polis ekipleri, cesedin bulunduğu yerin yakınlarında kapağı olmayan bir sandık buldu. Cesedin sandığa konularak atıldığı belirlendi. Üzerinde atlet ve pijama olan erkeğin cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polis, öldürülen kişinin Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan gayrimenkul zengini Yılmaz Sezer olduğunu belirledi. Bu sırada soruşturmanın gizliliği kapsamında ölen kişinin kimliği açıklanmadı.

KONTRAPLAK ÜZERİNDEKİ SERİ NUMARADAN YOLA ÇIKILDI
Polis ekipleri, sandığa konularak denize atılan Yılmaz Sezer'in katil zanlılarını bulmak için araştırma başlattı. Kontrplaktan yapılan, üzerinde vinç makaraları olan sandığın üzerindeki seri numaralardan yola çıkıldı. Kontrplağın üzerindeki seri numaralarından hangi fabrikada üretildiği, nerede satıldığı ve kim tarafından satın alındığı belirlendi. Ayrıca öldürülen Yılmaz Sezer'in 2 yatının kayıp olduğu tespit edilirken, yatlar İstanbul Tuzla'da limanda bulundu. Polis yatlara giren çıkan kişileri takibe aldı. Yatlara girip çıkan kişilerin çöp poşetleri çıkardığı görüldü. 

YATIN İÇERİSİNDE İŞKENCE YAPMIŞLAR
Polis elde ettiği bilgiler doğrultusunda Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da operasyon düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına aldı. Yılmaz Sezer'in dini nikahlı eşi G.Ö. de gözaltına alındı. Yatlarda ve çıkarılan çöp poşetlerinde yapılan incelemelerde kan izlerinin olduğu kıyafetler ve yata ait halılar ele geçirildi. Gemlik’te gayrimenkulleri olan, kira gelirleri olan Yılmaz Sezer'in yatında alıkonulduğu, tekne ile denize açılarak yaşlı adama işkence yapıldığı, mal ve paralarını ele geçirmek isteyen kişilerin yaşlı adamı öldürdükten sonra cesedini sandığa koyup denize attıkları ortaya çıkarıldı. 

Ayrıca, Gemlik’te yaşayan Yılmaz Sezer’in dini nikahlı eşi G.Ö.’nün yat ile gezmek istediğini söyleyerek eşini kandırıp yata getirdiği, bu sırada plan çerçevesinde yatta bekleyen kişilerin yaşlı adamı alıkoydukları da tespit edildi.

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Yılmaz Sezer'in imam nikahlı eşi G.Ö., E.Ç.D. (39), G.Ş. (40), A.E. (43), E.A. (55), U.B. (47) ve E.A. (39) emniyetteki işlemlerin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum