Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Belediyesi Mart ayı meclisi gerçekleştirildi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi Darıca Belediye meclisi mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında toplandı. Toplantıda görüşülen 2 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Darıca Belediyesi Mart ayı meclisi gerçekleştirildi
06 Mart 2024 - 10:49
Gündem maddelerinin ardından CHP Grubunun önergeleri görüşüldü.

CHP GRUBU SORDU BAŞKAN BIYIK CEVAPLADI
CHP Grubu, Dudayev Parkındaki balık restaurantının üstündeki sosyal tesislerinde etkinlik düzenlemek için 1,5 ay boyunca başvuruda bulunmalarına rağmen hiçbir yanıt alamadıklarını bu tesisin AK Parti’nin propaganda ve seçim ofisi olarak kullanıldığını bu tesislerden sadece Ak Partililerin yararlandığını bu çifte ayrımcılığın da kul hakkına girdiğini ifade ettiler. CHP Grubu yine Cami mahallesindeki kapalı Pazar yerinde 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği başvurularından da bir sonuç alamadıklarını siyasi manevralarla halkın malını sadece AK Parti’ye tahsis ettiklerini ileri sürdü.
Önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık;’’bunlar gerçek dışı ithamlar. Sosyal tesislere yoğun talep var o yüzden size dönüş yapılamamamıştır.’’ dedi.
CHP Grubunun bir başka önergeside seçim propagandasında kullanılan otobüs ve araçların belediye ikmal garajında park ettiğini yakıtları da buradan temin ettikleri belirtilerek belediyeden 1 aylık yakıt dağıtım dökümü talep ettiler. 
Başkan Muzaffer Bıyık, ‘’bu iddialar kabul edilebilir bir şey değil. Otobüslere taciz ve saldırı olmaması için garajda duruyor. Yakıtlarının buradan verilmesi mümkün değil. Her türlü belgeyi sizlere ulaştırırız’’ dedi.
Yine CHP Grubunun verdiği önergede seçimde dağıtılan promasyon hediyelerin halkın parasıyla alındığını binlerce hediyenin belediye eliyle dağıtıldığı bundan dolayı suç duyurusunda bulunacakları yer aldı.
Önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık, ‘’Bunlar seçim için değil yıl boyunca kullanmak için ihale ile aldığımız şeyler. Seçimle bir alakası yok. Ak Parti ilçe teşkilatı kendi imkanlarıyla aldıklarını dağıtıyor. Bu bir ithamdır bunu kabul etmiyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz hafta sonu Başkan Muzaffer Bıyık’ın seçim beyannamesini açıkladığı toplantıya belediye çalışanlarının SMS yoluyla çağrıldığı, bununla ilgili ellerinde görüntüler olduğu iddiasıyla CHP Grubunun verdiği önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık; ‘’böyle bir şey olması mümkün değil. Mesaj atmak uygun değil ayrıca siyasi çalışmada belediye çalışanı zorla getirilemez. Bunu araştıracağım.’’ Dedi.
Önergelerin ardından yapılan konuşmalarda 5 yılllık süre içinde gerçekleştirilen meclis toplantıları sonrasında Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti ve CHP grubu yaptıkları konuşmalarda birbirinden helallik istedi.

BIYIK TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Muzaffer Bıyık yaptığı konuşmada; ‘’5 yıllık meclis toplantılarının sonuna geldik. Güzel hizmetler, çalışmalar yaptık. Hakkımızda hayırlısı olsun. 1 Nisan’dan sonra da hayırlı hizmetler yapacaksak Allah nasip eylesin. 5 yıl boyunca seviyeli meclis toplantıları yaptık. Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ederim.  31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde ilçemizde aday bolluğu var. Herkese başarılar diliyorum, demokrasi kazansın. Halkımız en iyi kararı sandıkta verecektir. 5 yıllık süre içinde bir yanlışımız olduysa bir hatamız olduysa hakkınızı helal edin.’’ Dedi. AK Parti ve CHP Grubu meclis üyeleri de 5 yıllık süre içinde Darıca için güzel çalışmalar yaptıklarını zaman zaman tartışmalar yaşansa datoplantılarda güzel kararlar alındığına dikkat çektiler ve birbirlerinden helallik istediler.

SON ANDA GERGİNLİK YAŞANDI
Toplantının sonunda toplu fotoğraf çekimi sırasında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, ayağa kalkarak Muzaffer Bıyık’a ‘’ seçimden sonra şirket koltuğuna oturacakmısın’’ şeklindeki konuşmasına Başkan Bıyık çok sert tepki gösterdi. Meclis üyelerinin araya girmesiyle tartışma büyümeden sonlandırıldı ve son meclis toplantısı sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum