Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çocukların okul heyecanı!

Darıca İlçe Milli Eğitim Müdrlüğü tarafından Servet Çambol İlk Okulu’nda organize edilen İlköğretim haftası kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çocukların okul heyecanı!
19 Eylül 2012 - 10:02
 Programa Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan, Darıca İlçe Nüfus Müdürü Hamza Kaya, Darıca İlçe Tarım ve Gıda Müdürü İbrahim Irmak, Darıca Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Darıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı. 
Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun’un öğretmenlere, velilere ve öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği konuşma ile devam etti. Konuşmasında eğitim ve öğretimin önemini vurgu yapan Öztosun, “Geleceğin teminatı olan yavrularımıza iyi bir eğitim ve öğretim imkanı sağlayarak, onları faydalı ve üretken insanı haline getirmek hepimizin ideali olmalıdır. Bu düşüncelerle yola çıkan bizler, eğitim ilk basamağı olan ilkokula ve ortaokula büyük önem veriyoruz. Ve diyoruz ki; çocuklarını ve gençlerini iyi yetiştirmeyen milletler, geleceğe güvenle bakamazlar. Zira büyük millet, büyük devlet olmanın en önemli yolu çocuklarımıza sağlam ve köklü bir temel eğitim vermekle mümkün olur” dedi.
Darıca Kaymakamı Osman Ateş ise yaptığı konuşmada ’’Hedefimiz, Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı öğrencileri milli, ahlaki, kültürel bilimsel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren insanlar olarak; kafası müspet ilimlerle gönlü insan sevgisiyle dolu, ailesini ve vatanını seven iyi bir insan olmanın yanında, hoşgörü ve kardeşlik duyguları besleyen bir gençlik yetiştirmektir. Bu anlayış ve en güzel duygularımla yeni eğitim ve öğretim yılının okulumuza, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum " diye konuştu.
Konuşmanın ardından İlköğretim Haftası kutlamaları öğrencilerinin düzenlediği bir birinden güzel etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemine değinen öğrenciler, okudukları şiirler ve özlü sözlerle kutlamalara renk kattılar.