Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık; Cami konusuna açıklık getirdi

Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılması planlanan cami projesi hakkında gazetemizin sorularını cevaplayan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, projenin belediyeyle bir ilgisi olmadığını belirterek, konunun muhatabının müftülük olduğunu söyledi.

 Başkan Bıyık; Cami konusuna açıklık getirdi
09 Mayıs 2020 - 13:49
Gazetemizin önceki gün, ‘’ Darıca Farabi’nin bahçesine cami yapılacak’’ başlıklı haberinin ardından, konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, projenin kendileriyle ilgili olmadığını ifade ederek, konunun muhatabının ilçe müftülüğü olduğunu belirtti.

KALDIRILACAK OLAN MESCİDİN YERİNE YAPILIYOR
Şu aşamada Darıca Belediyesi’nin herhangi bir yerde cami yaptırma gibi bir projesi olmadığını, bununla birlikte bu şekildeki projelere herhangi bir bütçe de ayırmadıklarını kaydeden Başkan Bıyık, ‘’ edindiğimiz bilgilere göre, hastanenin hizmet binası içerisinde bulunan 250 kişilik 200 metrekareden ibaret olan mescidinin kaldırılarak bu alanın sağlık hizmetlerinde kullanılacağı söylendi ‘’ dedi
Mescidin kaldırılmasıyla birlikte yaklaşık bin kişiden oluşan hastane personelinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için  otoparkın bulunduğu alanın yanında, yine 200-300 kişilik 250 metrekarelik küçük bir cami ve tuvaletlerin yapılacağını belirten Muzaffer Bıyık, ‘’ dediğim gibi bu projeyle bizim bir ilgimiz yok, tüm masrafları tamamen ilçe müftülüğü tarafından karşılanacak.’’ Şeklinde konuştu.

TAKSİ DURAĞINI HASTANE İÇİNE ALMAK İÇİN İNCELEME YAPIYORDUK
Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılacak caminin Darıca Belediyesi’yle alakasının olmadığını bir kez daha yineleyen Başkan Bıyık, ‘’ Bir süreden bu yana hastanenin dışında bulunan taksi durağını içeriye almayı planlıyorduk, Çünkü, hastaneye gelen hasta ve yakınları yolun karşısına geçmek zorunda kalıyordu, üstelik şu anki taksi durağı araç trafiğini de zaman zaman sıkıntıya sokuyordu, bu durağı hastanenin içerisine alarak hem trafiği rahatlatacağız, hem de hastaneye gelip giden vatandaşların karşıdan kaşıya geçmelerinin önüne geçeceğiz. Cami projesi için değil, bu nedenle hastanede inceleme yapmaya gitmiştik. Tesadüf oldu’’ dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum