Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Aktaş; Bu işi acil olarak çözün!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Kent A.Ş’de çalışan 615 işçinin 5 Şubat’ta greve gideceklerini öğrendiklerini dile getirerek, “İşçilerin hakkını verin, greve çıkamadan bu işi çözün” dedi.

Başkan Aktaş; Bu işi acil olarak çözün!
02 Şubat 2021 - 11:42 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 12:17
Başkan Aktaş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Darıca Kent A.Ş’de çalışan 615 işçi kardeşlerimiz büyük ölçüde katılımı ile 05.02.2021 tarihinde grev kararı aldığını bilmekteyiz. 2018 Nisan ayında KHK ile kamu hizmetlerinde taşeron olarak çalışan belediye personellerinin altı aylık dilimler halinde yüzde 4 ZAM verilerek açlığı ve yoksulluğa terk edilen işçi kardeşlerimizin sesini duyun. 2020 Temmuz ayından beri yapılan yeni toplu sözleşme görüşmelerinin yapılmasına rağmen aradan geçen yaklaşık 8 aylık süre içerisinde işçi temsilcilerinin talebi olan 140 TL taban ücret ile + yüzde 25 zam talebinin karşılanmaması nedeniyle Kocaeli Hizmet İş Sendikası temsilcilerinin 05.02.2021 tarihinde grev kararı aldıklarını biliyor ve işçi kardeşlerimizin bu kararını destekliyoruz ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha açıkça ifade ediyoruz.

SORUN ÇÖZÜLMELİ!
Grev kararına rağmen henüz belediye başkanı veya herhangi bir ilgili tarafından yapılan görüşmelerde sorunun çözümüne dair bir adım atılmadığı ve çözüme yönelik bir irade ortaya konulmadığını sendika yöneticileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde öğrendik. Pandemi koşullarına rağmen hizmet üretmek adına çalışan tüm zorluklara göğüs geren işçilerin haklarının daha fazla gasp edilmemesini ertelenen ve sonuçlandırılmayan 8 aylık kayıp zamanı da göz önünde bulundurarak işçi temsilcilerinin talepleri bir an önce giderilmeli ve yaşanan mağduriyetler daha fazla büyümeden ortadan kaldırılmalıdır. 05.02.2021 tarihine kalmadan sorun çözülmelidir. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık: bu kış günlerinde pandemi ortamında insanların daha fazla mağdur etme. İşçi kardeşlerimizin sesine kulak ver. İşçilerin hakkını verin greve çıkamadan bu işi çözün.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları