Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bahçeli'ye tam destek!

Cumali Durmuş’un genel merkezdeki görevinden istifa edip genel başkan adayı Koray Aydın’ı desteklemesi ilçe başkanlarını etkilemedi. İl başkanı Aydın Ünlü ve ilçe başkanları Devlet Bahçeli’ye tam destek veriyor

Bahçeli'ye tam destek!
20 Eylül 2012 - 09:49
 4 Kasım`da büyük kongresini gerçekleştirecek olan MHP, geçtiğimiz hafta eski milletvekili Cumali Durmuş`un istifasıyla sarsılmıştı. 5 dönemdir MYK`da görev yapan Durmuş, genel merkez teşkilat başkan yardımcılığı görevinden aniden istifa etmişti. MYK üyeliği devam eden Durmuş`un bu istifası partideki dengeleri de değiştirdi. Kocaeli`de neredeyse tüm ilçe kongrelerine ve il kongresine müdahil olan Durmuş`un, istifası Kocaeli teşkilatlarında şok etkisi yarattı.
 
BAHÇELİ`YE BAYRAK AÇTI
Üniversite yıllarında hocası olan genel başkan Devlet Bahçeli`ye bayrak açan Durmuş`un, 4 Kasım tarihinde yapılacak büyük kurultayda başkan adayı Trabzon milletvekili Koray Aydın ile hareket edeceği konuşuluyor.  İstifası teşkilat içinde deprem etkisi yaratan ve halen Ankara`da olan Durmuş`un, ilimizde düzenleyeceği geniş kapsamlı bir basın toplantısında parti içerisindeki siyasi geleceğiyle ilgili açıklama yapması bekleniyor.
 
DURMUŞ, BÜYÜĞÜMÜZDÜR      
MHP İl Başkanı Aydın Ünlü`nün il başkanı seçilmesi için çok büyük bir çaba harcayan, genel merkez dahil teşkilat içinde çok önemli isimleri karşısına alma pahasına hareket eden, Kocaeli`de neredeyse bütün ilçe kongrelerine ve il kongresine müdahil olan Cumali Durmuş`un bu kararının ardından Ünlü`nün nasıl bir tavır alacağı merak ediliyordu.  “Cumali Durmuş çok önemli bir teşkilat adamıdır, büyüğümüzdür. Tercihini yapmıştır. Hayırlı olsun” dedi.
 
BAHÇELİ`NİN YANINDAYIZ   
MHP Kocaeli Teşkilatı olarak oldukları yerde durduklarını,   siyasi tercihlerinde herhangi bir savrulma olmadığını söyleyen Ünlü, “Biz durduğumuz yerdeyiz. Genel başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte hareket ediyoruz. Bu ekip çıktığı yolda devam edecektir. Yolda sapma yok. Biz, Kocaeli teşkilatı olarak yol haritamızı çizdik. Yaşanan istifalarla zaman kaybetmeyeceğiz, teşkilatı da bu tartışmanın içine sokmam” ifadesini kullandı.
 
-Cumali Durmuş`un istifasından sonra teşkilat içinde rehavet yaşanmasına asla izin vermeyeceğini söyleyen Ünlü, 4 Kasım`da yapılacak kurultaya kilitlenmeyeceklerini, Kocaeli`de yapacak işleri olduğunu söyledi. Ünlü, “MHP olarak Kocaeli`de yapacak işimiz çok, zamanımız az. Bizim ev ödevimiz var. Bu durumdan kimsenin vazife çıkarmasına müsade etmem. Teşkilat olarak ödevimizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
ASKER DELEGE YOK 
MHP`nin ilimizdeki 23 üst kurul delegesinin ‘asker delege` olmadığını söyleyen Ünlü, “Birlikte yola çıktığımız bu delegelerin genel kurulda tercihlerine ipotek koyarak kararlarını değiştirme olanağım yok. Kurultayda oy kullanacak bir doğal, 22 seçilmiş toplam 23 kişilik üst kurul delegemizin tamamı bilinçli, parti bütünlüğü içinde hareket eden, ülke ve Kocaeli gerçeklerini bilen bir kültüre sahiptirler. 
 
İLÇE BAŞKANLARI NET
Yaşanılan bu ikilem ortamında kendi siyasi kararlarını kendileri vereceklerdir” ifadesini kullandı. İlçe başkanlarının büyük bölümü de Bahçeli`den yana olduklarını açıklarken, bazılarının görüş belirtmemesi dikkat çekti. Öte yandan yapılan açıklamalar Durmuş`un istifasının teşkilat tarafından pek hoş karşılanmadığını gösterdi. Kimi ilçe başkanı ‘Durmuş bize danışmalıydı` derken, kimisi de kararına saygılı olduğunu ancak Durmuş`un Bahçeli`ye ‘ihanet` etmeyeceğini söyledi.