Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit babasına övünç madalyası!

PKK`li terörsitlerce girdiği çatışmada şehit düşen Kemal – Nurten çiftinin 6 cocuğundan en küçüğü olan Selçuk Gökdağ anısına baba Kemal Gökdağ`a devlet övünç madalyası ve beratı verildi.

Şehit babasına övünç madalyası!
20 Eylül 2012 - 09:51
 9 Eylül Dünya Gaziler Günü kutlamaları valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı`na çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk törenine Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral Hakan Üstem, yeni İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Muharebe Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Çağlar Özer, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Çoşkun, vali yardımcıları, il müdürleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda gazi katıldı.
 
ŞEHİT BABASINA MADALYA
Atatürk Anıtı`na sırasıyla valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşrhir Belediyesi ve Kocaeli Muharip Gaziler Derneği çelengi bırakıldı.tören daha sonra Saygı Duruşu`nda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi. Çelenk töreninin ardından protool üyeleri Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa katıldı.  Buradaki törende 20 Haziran 2010 tarihinde Elazığ`ın Palu İlçesi Arındık Mevki`nde PKK`li terörsitlerce girdiği çatışmada şehit düşen Kemal – Nurten çiftinin 6 cocuğundan en küçüğü olan Selçuk Gökdağ anısına baba Kemal Gökdağ`a devlet övünç madalyası ve beratı verildi.
 
GAZİ ONURLANMIŞ ASKER
Proogramın açılış konuşmasını Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Çoşkun yaptı. Yunus Çoşkun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e gazilik ünvanının verilişinin 91. Yıl dönümünde şehit ve gazi olan askerlerimizi kutluyorum. Yokluktan var edilen bir orduyla girilen savaşlar bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır. Bu gün tüm gazi ve şehitlerimizin şeref günüdür. Gaziler, yazılamayan tarihin canlı şahitleridir. Şehit nurlanmış, gazi ise onurlanmış askerdir” dedi. İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Talha Savaş ile İzmit Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Esra Demirbağ şiiri okudu. 
 
MÜCADELEMİZDE TEK BAŞINAYIZ
Vali Ercan Topaca ise konuşmasında Bingöl`de şehit olan askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Topaca, “Ülkemiz maddi ve manevi anlamda bir gelişme ve ilerleme gösterse hain ameller artıyor. Millet olarak gazilik ve şehitliğe dinimizden aldığımız güçle inandık. Şanlı savaşların altında yatan tek gerçek kazanacağımıza olan inancımızdır. Bugün ülkemizde Güneydoğu`da ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz ve ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Öfkemize yenilmememiz gerekir. Geçmişte de yalnızdık bu günde yalnızız. Bu mücadeleyi tek başımıza yapmalıyız. Gün bir ve beraber olma zamanıdır.