Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aktaş; 28 yıldır yüreğimiz yanmaya devam ediyor!

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, 2 Temmuz Sivas Katliamı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Aktaş; 28 yıldır yüreğimiz yanmaya devam ediyor!
01 Temmuz 2021 - 13:49 - Güncelleme: 01 Temmuz 2021 - 17:28
CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş yaptığı açıklamada ''Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 28 yıl geçti. 2 Temmuz 1993’de Sivas Madımak Oteli’nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 28 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor.
Sivas katliamı aydınlığa, demokrasiye ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar Sivas katliamını gerçekleştirenler ile bu katliamı engellemek için kılını kıpırdatmayanlardan hesap sorulmadığı gibi, provokasyonlar ve gerici-ırkçı saldırılar artarak devam etmiştir. 2 Temmuz 1993’te aydınların diri diri yakılmasına neden olanları korumaya çalışanlar, yaşanan acıları unutturmaya ya da gerçek katilleri yalan haberlerle aklamaya çalışmaktadırlar. Bu katliama göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortaklarıdır
Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu sancılı süreçte demokrasinin, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinin kararlılıkla savunulması; iktidarın baskıcı, anti demokratik uygulamalarına karşı kararlı mücadelenin güçlenmesi açısından ayrı bir önem taşımaktadır.
İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesin bu katliamları lanetlemesi ve unutmaması gerekiyor.
Sivas katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyor, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz'' dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum