Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Afetzedeler için seferberlik

Darıca Osmangazi Mahalle Muhtarı Kenan Demirbaş, Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Müftü Muharrem Biigiç, Mahalle Muhtarları, Birim Müdürleri ve STK Temsilcileri’nin de katıldığı ‘’Darıca’da Asayiş’’ konulu bir toplantı düzenledi.

Afetzedeler için seferberlik
18 Haziran 2019 - 21:09

Kocaeli İl Afet İyileştirme Müdürü Adem Süer ve vatandaşların da hazır bulunduğu Osmangazi Mahallesi Semt Konağı’ndaki toplantıda, Darıca’da geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketi, trafik ve asayiş konuları ele alınırken, sorunların çözümü için ilçe paydaşlarının ortak hareket etmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Kaymakam Ömer Karaman, İçişleri Bakanlığı’nın son dönemde en önem verdiği konulardan birisinin emniyet, asayiş, trafik yaya güvenliği olmakla birlikte bu anlamda devlet ile vatandaşın ortak hareket ederek bu sorunların bu şekildeki platformlarda konuşması ve görüşmesi olduğunun altını çizdi. Bu şeklideki toplantıların aylık olarak tutanak haline getirildiğini ve bakanlığa da bu raporların gönderildiğini hatırlatan Kaymakam Ömer Karaman Emniyet ve Asayiş yönünden daha iyi günlerin olacağına inandığını belirtti.

 

Kaymakam Karaman: Gerçek anlamdaki ihtiyaç sahiplerine gereken yardım yapılacak

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinin ardından, ilden gelenlerle birlikte  AFAD Ekibinin de yer aldığı  kriz merkezini oluşturduklarını belirten Kaymakam Ömer Karaman, felaketten zarar görenler için tespit çalışmalarını yaptıklarını ve gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerine gereken yardımın yapılacağını kaydetti.

Bu flekatten en az zararla çıkmaya çalışacaklarının altını çizen Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yetmediği takdirde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonunu da devreye sokacaklarını kaydetti.

 

Emniyet Müdürü Aksoy: Telefonum 24 saat herkese açık

Kaymakam Karaman’ın ardından söz alan Emniyet Müdürü Turan Aksoy ise ilçede 6 aydan bu yana görev yaptığını söyleyerek bünyelerinde 12 ekibin 24 saat esasına dayalı olarak vatandaşın hizmetinde olduklarını ifade etti. Bakanlığın talimatı doğrultusunda her hangi bir sıkıntıda daha kolay irtibat kurulabilmesi için mahalle muhtarları ve ilçe Emniyet Müdürlüğü arasında whatsapp gurubu kurduklarını da hatırlatan Turan Aksoy, Ramazan ayında durağanlaşan asayiş olaylarının, bayramın bitmesiyle birlikte artış gösterdiğine dikkat çekerken bu durumun yapılan çalışmalarla birlikte tekrar normale döneceğinin altını çizdi. İlçedeki trafik konusunda sıkıntıların var olduğunu kabül ettiklerini belirten Darıca emniyet Müdürü Turan Aksoy, bu sıkıntıların giderilmesi adına çalışmalara hız verdiklerini bu doğrultuda yeni bir trafik aracını da çok yakın bir zamanda bünyelerine katacaklarını ifade etti. Vatandaşlara da seslenen Emniyet Müdürü Turan Aksoy, gördükleri, bildikleri asayiş olaylarını 155’e bildirmeleri,  irtibat kurulamaması durumunda ise 24 saat açık olan şasi telefonundan kendisine ulaşmalarını istedi.

 

Başkan Bıyık; Gök gürlediğinde içimi ürperti sarıyor

Kaymakam ve Emniyet Müdürü’nün ardından konuşan Darıca Belediye Başkanı Mzaffer Bıyık, toplantıyı düzenleyen Osmangazi Mahalle muhtarı Kenan Demirbaş ve  katılım sağlayan herkese teşekkür ederken, önceki gün yaşanan su baskını sonrası hayatını kaybeden Elif Urhal’a Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Muzaffer Bıyık,  göreve başladığı günden bu yana geçen 3 ayın ardından son bir kaç gün içerisinde gök gürlediği zaman içini bir ürperti sardığını belirterek, ‘’  Tabiiki tedbirlerimizi alıyoruz. Daha ilk günden itibaren kaymakamımız ile birlikte bir kriz masası oluşturduk. Burada şunu da ifade edeyim, bizler belediye ekibimizle beraber, AFAD’daki ekibimizle beraber sadece resmiyetini, evraklarını, fotoğraflarını ve sadece kayıtlarını almayla alakalı işleri beraber yapıyoruz, bugün itibarıyla kaymakamlığımıza devredeceğiz. Bundan sonraki süreç, kaymakam beyin kontrolünde yürüyecek, biz işleyiş olarak buradan çekileceğiz. Gayet tabii ki, çekileceğiz derken böyle bir lüksümüz yok. Ortada bir yangın varsa bizim ocağımızın içinde yanan bir yangındır. Biz kaç gündür hep beraberiz, neyi nasıl yapacağımızı sürekli olarak konuşuyoruz’’ dedi

 

Yardım konusunu fırsata çevirenleri Allah’a havale ediyorum

Önceki gün yaşanan su baskını ve sel felaketi sonrası yardımlar konusunda bunu fırsata çevirmek isteyenlerin olduğunu da dile getiren başkan Muzaffer Bıyık, mağdur insanların bölgesinde bir şeyler yapmaya, çıkar sağlamaya çalışanları da Allah’a havale etiğini söyleyerek, ‘’Muhtarlarımız ve ilgili arkadaşlarımızın yaptıkları tahkikatlarla buna meydan vermeyeceğiz. Gerçek ihtiyaç sahipleri, taktir edersiniz ki genellikle bodrum katlarında oldu. Dişinden tırnağından biriktirerek başını sokacağı bir ev alan vatandaşlara bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. İlerleyen süreçte Darıca’da herkesin katılabileceği bir yardım kampanyası düzenleyebiliriz.’’^şeklinde konuştu.

 

AFET İyileştirme Müdürü Süer; Bakanlığa acil yardım talebinde bulunduk

Kocaeli İl Afet İyileştirme Müdürü Adem Süer ise, belediyede kurulan Kriz Masası’na su baskınında zarar gören 367 başvuru olduğunu belirterek, yaptıkları tespitlerde bu başvurulardan 274 tanesinin konut ve işyeri, diğerlerinin ise bahçe ve teras şeklinde olduğunu söyledi. Tüm bunlarla birlikte yıkılan duvarların da olduğunu belirten Adem Süer,  bunlarla da ilgili tespit çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa sürede mağduriyetlerin giderileceğinin altını çizdi.

Kocaeli İl Afet İyileştirme Müdürü Adem Süer, bugünden itibaren de İçişleri Bakanlığı’ndan acil yardım talebinde bulunulduğunu ve geldiğinde kaymakamlık vasıtasıyla ilgililere dağıtılacağını aktardı