Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aydın: Görevimi yapmam engellendi

Darıca Belediyesi Ekim ayı meclisinde konuşan CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Serap Aydın, Darıca Belediyesi 2017 yılı Plan, bütçe ve performans raporuna muhalefet şerhi koyduklarını ifade ederek, Plan – Bütçe komisyonunda görevinin yapılmasının engellendiğini söyledi.

Aydın: Görevimi yapmam engellendi
04 Ekim 2016 - 17:35
Komisyonda iktidar partisinden istedikleri belgelerin kendilerine ulaştırılmadığını ifade eden Aydın, oluşturulan 2017 yılı Plan, bütçe ve performans  raporunda imzalarının bulunmadığını ifade etti. 2017 yılı performans programı ve bütçe ile ilgili şerh koyan CHP Grubu adına konuşan komisyon Üyesi Serap Aydın,  bütçenin hazırlanmasıyla ilgili ek süre talep etmelerine rağmen kendilerine bu sürenin verilmediğini ifade ederek tepki gösterdi. Aydın, “İmkansız tahminler yapılmıştır. Birimler gayri ciddi hesaplamalar yapmış, kendilerini uyardık ve düzeltmeleri yapılacaktı. Ek süre talep ettik, ancak verilmedi. Komisyonun sağlıklı çalışması engellenmiştir. 2017 yılı bütçesi daha gerçekçi olan 124 Milyon TL’ye çekilmeliydi. Nedenini anlamadığımız bir acelecilik var. Bütçenin son hali paylaşılmayarak bilgi sahibi olmamız engellendi. Bu nedenle CHP Grubu olarak şerh koyuyoruz. “dedi. 
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise CHP Darıca Belediyesi Meclis üyesi Serap Aydın’a verdiği  cevapta, ‘’Komisyonda görev yapan meclis üyelerinin bütçeyi kısma gibi bir yetkisi yok. Ancak bu bütçeye itiraz edebilme hakkı var. Bizlerin oluşturduğu bu rakamlar zaten tahmini. Elimizin daha rahat olması için bunu yapıyoruz. Ucu ucuna bütçe oluşturulmaz’’ dedi. Gündemdeki bu madde oy birliği ile kabul edidi.