Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Körfez Geçişi 2016 yılına hazır

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatı 2016 Ocak'ta tamamlanacak.

Körfez Geçişi 2016 yılına hazır
19 Mart 2015 - 09:52
 Köprü geçişi ve Orhangazi bağlantısı ile Körfez Geçişi 6 dakikaya inecek. İstanbul'da düzenlenen 8. Enerji ve Altyapı Finansmanı Forum'unda gündemde büyük altyapı projeleri vardı. 
Bunlardan biri de İstanbul-İzmir arasında inşa edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi. Projenin ortaklarından Özaltın Holding'in Mali İşler Üst Düzey Yöneticisi (CFO) Bleda Gökham Akmut, projenin iş programında hiçbir aksilik olmadığını söyledi. Projede gelinen noktayı Al Jazeera'ye anlatan Akmut, Gebze'den Orhangazi'ye kadar olan bölümün 2016 başında hazır olacağını ifade etti: ''Şu andaki iş programı onu gösteriyor. Hiçbir aksilik yok.2016 Ocak ayında Gebze-Orhangazi ve asma köprü hazır olacak. Otoyol TEM'e ve hazır olduğunda üçüncü köprüye bağlanacak. 2016 yılıda Orhangazi-Bursa bağlantısı bitmiş olur. Bursa-İzmir geçişi de 2019 sonuna bitecek. Tüm proje 2020 yılında tamamlanmış olacak.'
Projenin bir parçası 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü, 1,5 saat süren Dilovası - Altınova arasını 6 dakikaya düşürecek. Dilovası ile Hersek arasına inşa edilen köprü, 3 kilometre uzunluğu, bin 550 metre orta açıklığıyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü olacak. Köprünün üzerinde 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu ve tek şeritli bakım yolu yer alacak.