Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze susuz kalacak!

50 milyon metreküp su tutma kapasitesi bulunan Yuvacık Barajı’ndaki su miktarı 12,5 milyon metreküpe kadar geriledi. Bu da yaklaşık 20 günlük suyumuzun kaldığı anlamına geliyor

Gebze susuz kalacak!
28 Ekim 2012 - 14:07

Sefa Sirmen döneminde yaptırıldığı için AK Partililerin CHP’yi eleştirirken sürekli gündeme getirdiği Yuvacık Barajı, bir kez daha su azalması nedeniyle gündemde. 2006 yılında suyu tamamen tükenen, Kocaeli’nin 14 gün boyunca susuz kalmasına neden olan Yuvacık Barajında şimdi benzeri bir kriz, kapıda. Geçen yıl da yaz ayları çok sıcak ve kurak geçmesine rağmen barajda 21,5 milyon metreküp su bulunuyordu. Bu yıl ise su miktarı 9 milyon metreküp azalarak tehlike sınırı olan 12,5 milyon metreküpe indi.

 

GÜNDE 400 BİN METREKÜP TÜKETİM

İlimizde İSU’ya kayıtlı 610 bin abone bulunuyor ve günde 400 bin metreküp su tüketiliyor. Barajdaki suyun 5 milyon metreküpü dipte ve balçık olduğu için zaten kullanılamıyor. Mevcut suyun bu nedenle 15-20 gün yeteceği bildiriliyor.  2006 yılındaki susuzluk krizinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 20 milyon TL harcayarak Sapanca Gölü’nden Yuvacık Barajına hat çekmiş, bu hat sadece bir kez kullanıldıktan sonra bir daha kullanıma gerek kalmamıştı.

 

SAPANCA’DAN SU ALINACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  geçtiğimiz yıllarda yaşanan büyük su sıkıntısından sonra yaptırılan Sapanca Gölü-Yuvacık Barajı boru hattının bugün veya en geç yarın devreye sokulacağını, Sapanca Gölünden baraja takviye yapılacağını açıkladı. Başkan Karaosmanoğlu, “İzmit için su sıkıntısı kesinlikle söz konusu olmaz. Sapanca Gölü Boru Hattı bugünler için yapıldı” dedi.