Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı: Muhtarlar, postacı değildir!

28.Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Muhtarların yaşadığı sıkıntıların başında muhtarlıklara bırakılan tebligatların geldiğini ifade eden Yıldızlı, Muhtarların PTT’nin ücretsiz emir erleri olmadığını, ekonomik krizin etkilerinin artmasıyla icra tebligatlarının yükünün arttığı bir dönemde muhtarların bu yükten kurtarılması gerektiğinin altını çizdi.

Yıldızlı: Muhtarlar, postacı değildir!
19 Ekim 2023 - 14:26
Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği şekilde demokrasinin temel taşı olan Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Vatandaşların yerel yöneticilere ulaşma noktasında çaldıkları ilk kapı olan; eksikleri, sorunları ve talepleri birinci ağızdan ilettikleri seçilmiş ilk yetkili olan Muhtarlarımız mahalle halkının oylarıyla görev yapan kıymetli temsilcilerimizdir.

Ancak muhtarlarımız son dönemde yaşadıkları sıkıntıların çözümü noktasında adım atılmasını beklemektedirler. Bu sorunların başında ise, artan ekonomik kriz nedeniyle başta icra müdürlüğü tebligatları olmak üzere tebligatların postacılar tarafından muhtarlıklara bırakılması konusu gelmektedir. Muhtarlıklarda koli koli evraklar sahiplerini beklemektedir. Özellikle nüfusu yüksek olan mahallelerde, süreli evrakların vatandaşa PTT görevlileri tarafından ulaştırılamadığı ve muhtarlığa bırakıldığı durumlarda, süreyi kaçıran vatandaşlar ile muhtarlarımız karşı karşıya gelmekte ve zaman zaman tatsız olaylar yaşanmaktadır.

Muhtarlarımızın öncelikli görevi mahallesindeki problemleri tespit etmek ve vatandaştan gelen talepleri ilgili kamu kurumları aracılığı ile çözüme kavuşturmaktır. Hükümetin muhtarlarımızı adeta bir postacı gibi kullanmasını doğru bulmadığımı tekrar ifade ediyor, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm mahalle halkına eşit hizmet götürmek için canla başla çalışan tüm Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum