Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yatağa bağladı, 25 yerinden bıçakladı, boğdu,  yetmedi yakarak öldürdü, sonra da 'Pişmanım' dedi!

Gebze ilçesinde 7 Ekim 2022 tarihinde 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı ağzını bantla kapatıp, 25 yerinden bıçakladıktan sonra boğan ve ardından yatağına bağlayarak yakan Taner Yaylacı (30), bugün Gebze Adliyesi’nde görülen  2. duruşmada ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına çarptırıldı.

14 Kasım 2023 - 17:32 - Güncelleme: 14 Kasım 2023 - 18:54
7 Ekim 2022 tarihinde Gebze Mustafapaşa Mahallesi 721 Sokak'taki 3 katlı binanın 2'nci katında, meydana gelen olayda Kabataş ailesinin yaşadığı dairede, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla adrese polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin müdahalesiyle yangın, kısa sürede kontrol altına alınıp, söndürüldü. İtfaiye ekipleri, evde yaptıkları incelemede bir kişinin yanarak hayatını kaybettiğini belirledi. Haber verilmesi üzerine inceleme başlatan polis, yanan kişinin Gebze Atatürk Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Büşra Kabataş olduğunu tespit etti. Cinayet ihtimali üzerinde duran polis, sıklaştırdığı araştımalarının sonucunda eve girerek yangını çıkaran kişinin Taner Yaylacı olduğunu tespit etti. Çevredeki kamera görüntülerini incenmesi sonucu Taner Yaylacı aynı gün otobüs terminalinde yakalanarak göz altına alındı.
Polisteki ifadesinin ardından mahkmeye çıkarılarak tutuklanan Taner Yaylacı’nın bir dönem Büşra Kabataş’ın annesi Aylin Çetin ile aynı fabrikada çalıştıkları ve sevgili oldukları ve daha sonra ayrıldıkları öne sürülürken Yaylacı’nın Büşra’yı itikam alma amacıyla öldürdüğü belirlendi.
Taner Yaylacı’ın olay günü eve girerek genç kızın ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra 25 yerinden bıçakladığı ve boğarak öldürdüğü daha sonra cinayetin ortaya çıkmaması için yangın çıkardığı tespit edildi.

MAHKEMESİ GÖRÜLDÜ
Büşra Kabataş’ı öldürmeden önce mangal tutuşturucu jel, şok cihazı, çamaşır ipi, koli bandı ve cinsel güç artırıcı ilaçla birlikte Kabataş ailesinin yaşadığı apartmanın önünde bekleyen  Büşra Kabataş’ı zorla evine çıkararak ellerini ve ayaklarını yatağa bağlayıp, koli bandıyla ağzını kapattıktan sonra çogunluğu göğüs bölgesi olmak üzere vücuduna 25 bıçak darbesi vuran ve daha sonra da özellikle cinsel bölgesi olmak üzere yakan Taner Yaylacı, daha sonrada olay yerinden yaya olarak kaçmıştı.
Yakalanmasının ardından yapılan araştırmalarda Yaylacı’nın cinayeti işlemeden önce internette, 'Bayıltmadan sonra tecavüz', 'Ölümle sonuçlanan ırza geçme' ve 'Çocuğun cinsel istismarı sonrası adli tıp uygulamaları', 'Diri diri insan yakma sonrası otopsi sonuçları', '15 yaşındaki çocuğa nasıl tecavüz edilir?' başlıklarıyla araştırma yaptığı öğrenildi.
Bugün Gebze Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mağdurun annnesi Aylin Çetin, Aylin Çetin’in eski kocası Beytullah Kabataş, ablası Başak Hilal Kabataş, ailenin avukatlarından Cemal Tınarlıoğlu, Burak Uluköylü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına avukatlardan Tuğba Yıldız hazır bulunurken,Taner Yaylacı duruşmaya Batman Kapalı Ceza ve Tevkif Evi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI
Duruşmada, üzerine atılan suçlamaları kabül etmediğini söyleyen Taner Yaylacı, Büşra Kabataş’ı yakarak öldürmediğini boğuşma sırasında bıçağın üzerine düştüğünü söyleyerek, ‘’Bıçağın üzerine düşüp öldüyse bu suçu kabul ediyorum, bunun dışında yapılan diğer darbeleri veya boğulma olayını kabul etmiyorum. Aylin Çetin’in benden sonraki sevgilisiyle bir olup ben evden ayrıldıktan sonra Büşra’yı yaktıklarını tahmin ediyorum. Ben Büşra’ya gözüm gibi bakan  bir insandım, neden öldüreyim?’’ dedi.
Yapılan yargılama sonucunda, Taner Yaylayıcı’nın eziyet ederek ve tasarlayarak cinayetten ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına çarptırıldı.
Duruşmanın ardından mağdur avukatlarıdan Cemal Tınarlıoğlu, ‘’Duruşmaya girdik. Meslektaşımla ben ailenin bütün görüşlerini ve dosyadaki bütün delilleri sürdük. Ağırlaştırılmış müebbet bekliyorduk. Bazı şeylerden sıyrılmaya çalışarak tahrik indirimi veya iyi niyet indirimi alamaya çalışsa da indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.
Avukat Burak Uluköylü ise, "TCK'nın 82. maddesi 1. fıkrasınca çocuğa, kadına tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandırmaya gitti mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet cezası tayin etti. Dosyadaki maddi delillerle eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiği sabit görüldü ve mahkem indirim yapmadan en üst sınrdan ceza verdi’’ dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum