Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz; ''Şiddete karşı toplumsal olarak net bir duruş göstermemiz gerekiyor''

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında düzenlendi. Yapılan toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz video konferans sistemi (VKS) üzerinden katıldı.

Vali Yavuz; ''Şiddete karşı toplumsal olarak net bir duruş göstermemiz gerekiyor''
10 Nisan 2021 - 14:07 - Güncelleme: 12 Nisan 2021 - 21:13

Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Suat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Asayiş Şube Müdürü Erdal Aydınlık, İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Başak Çil, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) Müdürü Prof. Dr. Münevver Tekcan, Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Nihal Bektaş, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülhanım Kara, 1. Aile Mahkemesi Hakimi Elif Aktepe, İl Müftüsü Sinan Cihan, Kocaeli Denetimli Serbestlik İl Müdürü Cenk Arslan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu ve Müdür Yardımcısı Dilek Kılıçkıran, Kocaeli Göç İdaresi İl Müdürü Mehmet Erkoç, Kocaeli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, Kadın ve Demokrasi Derneği Kocaeli Şube temsilcisi Asuman Sert Erturan ve Kocaeli ŞÖNİM Müdür Vekili Büşra Işık toplantıda hazır bulundu.

ŞİDDETE MEYİLLİ BİR NESİL YETİŞTİRİYORUZ

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile video konferans sistemi yöntemiyle gerçekleştirilen toplantının ardından Vali Seddar Yavuz ve beraberindekiler, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısının ikinci bölümüne geçerek, istişarelerde bulundular. İlgili kurum yetkilileri, Kocaeli’de kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirmelerinin ardından kategorik olarak şiddetin tanımlanmasına karşı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmasında; “Bu toplantıları detaylı yapmamızın ana amacı ortada bir sorun var bu sorunu biz nasıl çözebiliriz bunu istişare edip somut öneriler sunmalıyız. Hepinizden beklentim bu. Genel itibariyle şiddete meyilli bir nesil yetiştiriyoruz. Erkek ve kız çocukları arasında halen eğitimler de dâhil olmak üzere bir ayrım var.’’dedi.

KADES UYGULAMASINI DAHA FAZLA YAYALIM

Kadınlarımızın çaresiz olmadığını devletimizin barınma ve maddi imkanlar sağladığını ifade eden Vali Yavuz; “Üniversitelerimiz şiddetle mücadele konusunda bize rehberlik ederse mutlu oluruz. KADES uygulamasını daha fazla yayalım, ciddi bir etkisi ve caydırıcılığı var. Bizler devlet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Hiçbir şiddet mağduru kimsesiz ve sahipsiz değil. Şiddet mağdurları sokakta kalmıyor, bu kadınların her birine maddi imkân sağlıyoruz, her birine barınma imkânı sağlıyoruz ve buradaki arkadaşlarımızın hepsi can siperane bir şekilde özveriyle çalışıyor.’’açıklamalarında bulundu.

ŞİDDETİN KÜLTÜRDEN VE ORTAMDAN BESLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Erken çocuklukta iyi örneklerin, olumlu bir ortamda büyümenin farklılığını belirten Vali Yavuz; “Ben birçok şeyin aile ile irtibatlı olduğunu düşünüyorum. Erken çocukluk dönemindeki iyi örneklerin, olumlu bir ortamda büyümenin çok farklı olduğunu ve şiddetin kültürden ve ortamdan beslendiğini düşünüyorum. Buna karşı toplumsal net bir duruş göstermemiz gerekmektedir. Sosyolojik olarak hiçbir toplum diğerinin aynısı olmadığı gibi biz de başka bir topluma benzemek zorunda değiliz. Her toplumun kendine has değerleri vardır. Dolayısıyla her toplumun evrensel kuralları göz ardı etmeden kendi sistemine de bakması gerekiyor. Sadece polisiye tedbirlerle şiddetle mücadele etmek mümkün değildir. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili kurumların çalışmalara katkı vermesi büyük önem arz etmektedir. Şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı ile hizmetlerimize devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM NOKTASINDA KARARLAR ALINDI

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında; kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatla verilen görev ve sorumlulukların gecikmeksizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşamsal, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ve şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ve Kocaeli Valiliğince yayınlanan genelge ve talimatlar doğrultusunda kurumların işbirliği ve koordinasyon içinde çalışması için atılacak olan adımlar ve koordinasyon gerektiren konular görüşülerek, çözümü noktasında kararlar alındı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum