Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz'dan Nevruz Bayramı Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yayınladığı mesajda “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz’un 3 bin yıllık gelenek ile kutlanmakta olduğunu, Göktürklerin Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ettiğini söyledi

Vali Yavuz'dan Nevruz Bayramı Mesajı
20 Mart 2024 - 11:44 - Güncelleme: 20 Mart 2024 - 11:47
Vali Yavuz mesajının devamında şunları söyledi; Binlerce yıldır Asya’nın steplerinden Balkanlara, Ortadoğu’dan Anadolu’ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların; baharı, tabiatı, bereketi,temennileri, duaları  birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerininadıdır Nevruz.
Bolluk ve bereketin sembolü olan Nevruz, insanlar arasındaki sevgiyi
kuvvetlendiren, kardeşçe kucaklaştıran, birlikte yaşama isteğini artıran bir gün olarak karşımıza çıkmaktadır.
 Aziz Milletimiz, tarih boyunca ortak bir kültürü, ortak bir medeniyeti paylaşmış, sevinçte ve kederde kader birliği yapmış, yaşadığı her türlü güçlüğü ve zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde atlatarak, birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiştir. 
Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.
Sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu güzel vatan topraklarında insanlar ortak tarih ve kültür anlayışıyla yüzyıllar boyunca huzur içinde yaşamışlardır, kıyamete kadar da yaşamaya devam edeceklerdir.
Bu duygu ve düşünceler içinde, Nevruz Bayramı'nın kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni eder, bütün Kocaelili hemşerilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramını kutlarım.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum