Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk; Değişim istemediler!

PM Meclisine aday olan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’den Kurultay açıklaması; CHP’nin 36.Olağan Genel Kurulu’nda parti Meclisi’ne aday olan Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk değişim için aday olduklarını ancak delegenin bu yönde karar verdiğini ifade ederek, “Bu kurultay Partinin Yüzde 25’e hapsolmaması ve iktidara aday olması için önemliydi. Ama delege bu yönde karar verdi.”dedi.

Törk; Değişim istemediler!
09 Şubat 2018 - 09:17
CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, hafta sonu yapılan Adalet ve Cesaret temalı CHP’nin 36.Olağan Kurultayı gazetemize değerlendirdi. Genç bir İlçe Başkanı olarak Parti Meclisi’ne aday olan Törk, delegelerin değişim istemediğine vurgu yaptı. Parti tabanının değişim talebi için ben aday oldum. Parti, tabanından değişim mesajları geliyordu. Kocaeli’de en genç İlçe Başkanı olmamız ve bölgemizde ki çalışmalardan dolayı da rağbet vardı. Parti Meclisi’nde yer alıp Genel başkana daha doğruları aktarıp, partiyi herkese açık hale getirmek için aday olduk. Ama maalesef değişimi gerçekleştiremedik. Hem Genel Başkan konusunda Hem parti meclisi konusunda bunu yapamadık. Delege böyle bir karar verdi. Buna da saygı duymak lazım.”dedi. 
 
İKTİDAR İÇİN FİTİL ATEŞLENMELİYDİ 
Değişimin iktidar için gerektiğinin altını çizen Törk, “ Ben herhangi bir anahtar listede yer almadım. Tamamen ferdi adaylık oldu bizimki. Yaptığımız çalışmanın sonucunda aldık bu oyu. Genel başkanın Anahtar listesine girip bu oyu alamayan kişiler var. Neticede partimize hayırlı olsun diyoruz, bu saatten sonra çok fazla söyleyecek söz yok. Mesele Parti Meclisi’nde kişileri indirgemek değil. Mesele değişimin fitilinin ateşlenmesiydi. Mevcut kadroların Yüzde 25’e hapsolmaması, iktidar aday olup, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yüzde 50 art 1 oy alabilmek için daha geniş temsiliyete sahip yapı çıkması gerekirdi. Ama bu olmayınca tablo bu şekilde çıktık.”diye konuştuk. 
 
PARTİ ÇALIŞMALARINA DEVAM 
Bundan sonra ki süreçte parti çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve değerlendirmeler yapacaklarını ifade eden Törk, “Örgütümüze döndük. Değerlendirmeler yapacağız. Yoğun bir tempoda çalışacağız. Partimizde her zaman oluruz, bir yere gitmeyiz. Yaptığımız değerlendirmeden çıkan sonucu da kamuoyuyla paylaşacağız.”şeklinde konuştu.