Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TEM'de silahla arkadaşını vuran sanık: Silah kendiliğinden patladı

Kartepe ilçesinde, TEM Otoyolu’nda otomobil içerisinde Y.İ.'nin tabancayla vurularak yaralandığı olayın davasında tutuklu sanık Tolga Ç., "Olay anında aracı ben kullanıyordum. Araçtan indim ve aracın sağ tarafında bulunan mağdurun olduğu yere gittim. Aramızda bir arbede olmadı. Kapıyı tam açmadan silah kendiliğinden patladı” diyerek kendini savundu. 

TEM'de silahla arkadaşını vuran sanık: Silah kendiliğinden patladı
06 Kasım 2023 - 12:37
Olay, 23 Aralık 2022'de TEM Otoyolu'nun Kocaeli Kartepe geçişinde meydana geldi. Tolga Ç’nin kullandığı otomobilde bulunan G.K. ve Y.İ. aracın içerisinde birlikte alkol aldı. Bir süre sonra 3 arkadaş arasında tartışma çıktı. Tolga Ç., otomobili durdurup küfür etmekle suçladığı Y.İ.'nin yanına gidip kapıyı açtığı sırada elindeki tabanca ateş aldı. Y.İ. şakağından vuruldu. 3 arkadaş daha sonra yola devam ederken, yol üzerindeki dinlenme tesisinde Y.İ. araçtan indi. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Y.İ., kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu olurken Tolga Ç. ve G.K. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Tolga Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, G.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“SİLAHIN ATEŞ ALMASI ÜZERİNE YARALANDI”
Olayda yaralanan Y.İ. şikayetçi olmazken, Tolga Ç. ve G.K. hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan kamu davası açıldı. Dosyayı kabul eden Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Tolga Ç, sanık G.K. ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede dinlenen Tolga Ç., Y.İ.’nin kendisinin arkadaşı olduğunu belirterek “Olay günü araçtayken Y.İ. bana küfür ve hakaretlerde bulundu. Ben kendisini yaralamak ya da öldürmek kastıyla ateş etmedim. Silahın ateş alması üzerine kendisi yaralandı. Olayda kullanılan tabanca bana ait ancak ruhsatı yok. Olay anında aracı ben kullanıyordum. Araçtan indim ve aracın sağ tarafında bulunan mağdurun olduğu yere gittim. Aramızda bir arbede olmadı. Kapıyı tam açmadan silah kendiliğinden patladı. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

“KÖTÜ DURUMDA DEĞİLDİ”
Olay anında otomobilin arka koltuğunda oturan tutuksuz sanık G.K., “Hepimiz alkollüydük. Tolga aracı durdurup aşağıya indi. Y.İ.’nin tarafındaki kapı açıldı. Bu esnada silah sesi duydum. Y.İ.’ye herhangi bir müdahalem söz konusu değil. Ben silah sesinden önce silahı görmedim. Silah sesini duyduktan sonra bir müddet yola devam ettik. Yol üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde Y.İ.’yi bırakıp hareket ettik. Kendisi kötü durumda değildi” ifadelerini kullanarak beraatini istedi.

Mahkeme, Tolga Ç.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum