Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TEKNOFEST için geri sayım başladı

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali olma özelliğini taşıyan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

TEKNOFEST için geri sayım başladı
09 Mart 2018 - 14:33
Gebze Teknik Üniversitesi’ nin de paydaşları arasında yer aldığı havacılık ve uzay alanında farkındalık oluşturmak adına hareket edilen festivalde birçok etkinlik bir arada yer alacak.
Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefinde önemli rol oynayan kurumların paydaşlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, organizasyon paydaşı kurumların yöneticileri ve basın mensuplarının katılımlarıyla İGA İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi.
ÜNİVERSİTELER ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR
Lansmanda konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün bu festival içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “ Bu etkinliğe katkı veren paydaşların yanında üniversitelerin olması çok anlamlı. Bu etkinlikte katkı sunan 4 üniversite var, Gebze Teknik Üniversitesi de bunlardan biri. Biz üniversiteler olarak ülkemizdeki milli teknolojinin gerçekleştirilmesi, teknolojik bağımsızlığımızın kazanılması için bizlere düşen payının farkındayız. Bu anlamda üstümüze düşen gayreti gösteriyoruz. Üniversiteler dışında da gençlerimize farklı fırsatların sunulduğu İstanbul Havacılık ve Teknoloji Festivalinin gençlerimize ve ilgili sektörlere önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.