Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sivaslılar gövde gösterisi yaptı

Gebze Sivaslılar Derneği Geleneksel İftar yemeği düzenledi

Sivaslılar gövde gösterisi yaptı
26 Mart 2024 - 12:11
Sivas Dernekler Birliği tarafından iftar yemeği programı düzenlendi. Gebze Merkez Prime Hastanesi sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programı ilgi gördü. Sivaslıların düzenlediği iftar programına protokol yağmuru vardı. Dernek Başkanı Hamit Kuş etkinliğin sonunda iftar programına katılan protokol mensuplarına Sivas için hazırlanan tanıtım kitabının yanı sıra Sivas el sanatlarından oluşan bir seti iftar programının hatırası olarak dağıttı.

Kocaeli ve Çevresinde bulunan Sivaslılar, Sivaslı bürokratlar ve iş insanları Gebze Sivas Dernekler Birliği tarafından düzenlenen iftar programı için bir araya geldi. Düzenlenen iftar yemeğine Sivaslı olan ve çeşitli siyasi partilerden aday adayı olan siyasiler de davet edildi.

Gebze Merkez Prime Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek himayesinde, Sivas Dernekler Birliği tarafından organize edilen iftar programı ilgi gördü. Dernek Başkanı Hamit Kuş her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programının bölgede yaşayan Sivaslıların bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Sivas Dernekleri olarak her yıl bulunduğumuz bölgelere yaşadığımız kentlere kültürel ve sosyal açıdan sunduğumuz katkılar artıyor. Bu durum hepimizi mutlu ediyor” dedi.

KİMLER KATILDI?
Düzenlenen iftar programına; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Darıca Kaymakamı Yüksel Kaya, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Gebze eski Kaymakamı M. Emin Avcı, Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze emniyet Müdürü Adil uğur Bilgisi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, GTO Başkanı Abdurrahman Arslantaş, Çayırova Emniyet Müdürü Tuncer Aldemir, Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer, Kocaeli SSK Müdür yardımcısı İsmail Yınal GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Sarıtaş, çok sayıda bürokrat, STK başkanı, iş insanı Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Kadir Zortaş. İstanbul’un Çeşitli ilçelerinde görev yapan Sivaslılar Dernek Başkanları, Sivas Derneklerinin onursal Başkanı Bahattin Zile, Çayırova Sivaslılar Dernek Başkanı Yunus Kale ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programına ayrıca Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkanı Adayı Fatma Kurtuluş, DEVA Partisi Çayırova Belediye Başkanı adayı İbrahim Çamkerten, Zafer Partisi Gebze Belediye Başkan Adayı Koray Topçu, çeşitli partilerden listeye giren Sivaslı Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte kalabalık bir davetli topluluğu iştirak etti. 

KUŞ KATILIMICILARA TEŞEKKÜR ETTİ
İftar programında bir konuşma yapan Gebze Sivas Dernekler Birliği Başkanı Hamit Kuş, “  Derneğimizin geleneksel hale getirdiği bir iftar programında daha sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Gebze Sivaslılar Derneği olarak memleketimizin kilometrelerce dışında bir arada olmaktan, birlikte güçlenmekten, Gurbette dayanışma içerisinde yaşamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Hamut Kuş konuşmasına şöyle devam etti:  “ Sivaslılar Kocaeli’nin gerek yaşamsal alanlarına, gerekse ekonomisine büyük katkı sunan hemşeri derneklerinden Kocaeli’nin en büyük STK’larından birisi konumundadır. Sivas’ın yetiştirdiği değerlerler sadece iş ve siyaset dünyasında değil bürokrasi de aldıkları görevlerle Türkiye ve Kocaeli için canla başla yerine getiriyorlar. Her birinizle ayrı-ayrı gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki aramıza katıldınız.

Her yıl birliğimizin dirliğimizin biraz daha üstüne koyarak yolumuza devam ediyoruz. Gurbette hemşeri dayanışmasının nasıl olacağını, neler yapılması gerektiğini göstermek için çaba harcıyor, gayret gösteriyoruz.

SİVASLILAR GİTTİKLERİ HER YERİ YURT SAYAR 
Sivaslılar gittikleri her yeri yurt olarak kabul eden, o toprakların gelişmesi için çaba gösteren memleket sevdalılarıdır. Bu sevdamız yüzyıllardan beri devam etmektedir. Sivas Türkiye’nin gözbebeği olan kentlerinden birisidir. Sivas’ın yiğit insanları her koşulda durumdan vazife çıkartarak, vatan, bayrak, millet, Dini İslam için görev başındadır. 

Bugün aramızda bürokrasi ve iş dünyasından dostlarımızın yanı sıra Kocaeli siyaseti içerisinde yürekleri hizmet aşkı ile dolu olan hemşerilerimiz bulunuyor. Her birine çıktıkları yolda hiçbir ayrım yapmadan başarılar diliyor, her daim yanlarında olduklarının da altını çiziyoruz.

Sivas Dernekleri siyaset üstü yapılardır. Elbette derneklerimizin içerisinde siyaset üstü yürüyecek, siyaset yolu ile memleketlerine hizmet edecek arkadaşlarımız bugünde vardır yarında olacaktır. Bu bize her zaman gurur verdiği gibi Dernek olarak yanlarında yer almaya, önlerini açmaya, yollarına ışık tutmaya devam edeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Kültürlerin harman olduğu, yiğidinin dünyaya nam saldığı Sivas’ın birlik-beraberlik ruhunu kimsenin bozmasına, her karış toprağı bizim için vatan bu güzel yurdumuzun gelişmesine kalkınmasına, doğduğumuz kentimiz kadar, yaşadığımız kentlere de aynı sevgi-saygı ve aşkla yaklaşacağımızdan kimsenin en küçük bir kuşkusu olmasın. Aramızda olan olmayan tüm hemşerilerime buradan teşekkürlerimi sunarken, sözlerimi şöyle bitirmek istiyorum. Biz yiğidin harman olduğu kentin Sivas’ın çocuklarıyız. Yüreğimiz Türkiye sevdası ile dolu vatan-bayrak âşıklarıyız. Ramazan ayımız mübarek olsun. Rabbim sağlıklı ve huzurlu bir şekilde nice Ramazanlara ve bayramlara kavuştursun.”

HEPİMİZ ÖNCE KOCAELİLİYİZ
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk protokol adına ortak bir açıklama yaparak, “ Her birimiz ayrı ayarı illerden ve kültürlerden gelmiş olabiliriz. Bugün Burada Kocaeli’nde görev yapıyoruz. Önceliğimiz yaşadığımız bu kent yani Kocaeli’dir. Kocaeli bizim için gurbet değil yaşadığımız ve yaşamaktan son derece mutlu olduğumuz kenttir” 

ADEM CEYLAN SİVAS TANITIM KİTABI
Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan’da Sivas için hazırlanan tanıtım kitabından bahsederek, “Sivas’ı tanımak isteyen, Sivas’ı anlamak isteyen herkese hazırlanan bu kitabı hediye edelim. Hazırlanan bu tanıtım kitabını okumadan hiç kimse Sivas’ı tanıyorum demesin” dedi. 

HAKAN HÖBEK. KOCAELİ KÜLTÜRLERİN HARMAN OLDUĞU KENT 
İftar programının tamamlanmasının ardından Dernek Başkanı Hamit Kuş iftar programına katılanlara Sivas el sanatlarından oluşan bir set ve Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan’ın bahsettiği Sivas tanıtım kitabını hediye etti. Gebze Merkez Prime Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Höbek himayesinde düzenlenen iftar programı sona ererken, Dr. Hakan Höbek’te protokol mensupları ve davetlilerle yakından ilgilendi. Hakan Höbek, “Kültürlerin kaynaştığı Kocaeli’de hemşeri Derneklerinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hastane olarak bütün hemşeri dernekleri ve STK’lara aynı mesafede yaklaşıyoruz. Kültür zenginliği ile dolu Kocaeli Türkiye’nin bütün güzelliklerini içerisinde barındırıyor. Biz bu kentte yaşamaktan ve kentimize hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum