Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

PKK-KCK hükümlülerine finansal destek sağlayanlara eş zamanlı  operasyon 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bölücü terör örgütü PKK-KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağlayanlara yönelik Kocaeli merkezli 10 ilde operasyon düzenledi. Aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

06 Ekim 2023 - 13:17 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 14:50
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK-KCK hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağlayan, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda eğiten, örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla ‘terör örgütü cezaevi dış koordinasyon’ yapılanması içerisinde faaliyet yürütenlere yönelik operasyon düzenledi. 35 kişinin gözaltına alınması için bu sabah saatlerinde Kocaeli, İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Ankara, Tunceli, İzmir, Muğla, Muş ve Ağrı’da eş zamanlı operasyon yapıldı. Polisin operasyonu ile 30 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanlar arasında HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Aynur Santo, İstanbul’da geçen yıllarda milletvekili adayı olan Ayşe Berktay’ın da olduğu öğrenildi.
5 KİŞİ DAHA ARANIYOR
Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktar nakit para, flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Firari şüphelileri yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum