Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özel hastanede 2 kez yanlış ameliyat edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu

Darıca'da kasaplık yaparken kolunu hareket ettirememesi üzerine özel hastaneye başvuran Yusuf Şişman (44) aynı hastanede aynı şikayetten 1 yıl arayla 2 kez ameliyat oldu. Ameliyatlarının ardından kolunun daha kötü olduğunu belirten Şişman, Gebze Adliyesi’ne giderek hem özel hastaneden hem de kendisini ameliyat eden doktorlardan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine inceleme başlatılırken, hem işini hem de sağlığını kaybeden yüzde 59 engelli Yusuf Şişman, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, "Benim sadece bir ricam var. Türk vatandaşı olarak, sağlık bakanımdan rica ediyorum; benim bu derdime çare bulsun. Ondan sadece rica ediyorum; bana yardımcı olsun" ifadelerini kullandı. Hastane yönetimi ise adli süreç devam ettiği için açıklamaya yapmayacağını belirtti.

27 Şubat 2024 - 10:27 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 10:38
Darıca'da kasaplık yapan, işitme kaybı ve bacağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle yüzde 59 engelli raporu bulunan Yusuf Şişman, 2022 yılında kolunu hareket ettirememesi üzerine Gebze ilçesinde bulunan bir özel hastaneye başvurdu. Burada kendisine "dirsek burkulma ve gerilmesi" teşhisi konulan Şişman, ameliyata alındı. Yapılan ameliyattan bir süre sonra kolunun daha kötü olduğunu fark eden Şişman, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Burada tekrar tedavi olan Şişman'ın iddiasına göre doktorlar, kolunda sinir hasarı meydana geldiğini, ilk ameliyatın başarısız olduğunu ve tekrar ameliyat olması gerektiğini belirtti.

HEM İŞİNİ HEM DE SAĞLIĞINI KAYBETTİ

Tekrar özel hastanedeki kendi doktoruna giden Şişman, yaklaşık 1 yıl sonra ikinci kez ameliyat olurken ameliyat sonrası şikayetleri daha da arttı. Birçok hastaneye gidip muayene olan Şişman'a yapılan muayene sonucunda iddiaya göre kolunda sinir hasarı meydana geldiği ve 3'üncü kez ameliyat olması gerektiği bildirildi. Yaklaşık 2 yıllık süreçte hem işini hem de sağlığını kaybeden Şişman, hastanenin kendisine yanlış tedavi uyguladığını iddiasıyla Gebze Adliyesi’ne giderek hem özel hastaneden hem de kendisini ameliyat eden doktorlardan şikayetçi oldu. Şişman'ın şikayeti üzerine hastane ve ameliyat eden doktorlar hakkında inceleme başlatıldı.

'DOKTOR BANA ESKİSİNDEN DAHA İYİ OLACAKSIN DEDİ'

Yusuf Şişman hem hastane sürecini hem de yaşadıklarını anlattı. Şişman, "Ben kasaptım. Kolumda dikilme olunca ‘bir an önce ameliyat olup sağlığıma kavuşayım; işime devam edeyim’ dedim. Özel hastaneye gittim ve randevu aldım ve tedavi oldum. Ondan sonra bana ‘ameliyat olacaksın’ dediler. Ben, doktora ‘kasaplık yapıyorum; mesleğimi yapabilir miyim? Bıçak kullanıyorum’ dedim. O da bana ‘eskisinden daha iyi olacaksın’ dedi. Öyle deyince ben de ameliyat olayım dedim. Bana, belli bir miktarda para yatıracağımı söyledi. Sonrasında parayı yatırdım ve ameliyat oldum" dedi.

'2'NCİ AMELİYAT DA BAŞARISIZ OLDU'

"Normalde fizik tedavi olmam gerekiyormuş; doktorlar bana bunu hep söyledi" diyen Şişman, "Fizik tedavi olmadan da bir kolun ameliyata alınması iyi değilmiş. Ameliyat oldum; ameliyattan çıktıktan sonra kolum dosdoğru oldu. Ben de ‘bu kolumu nasıl düzelttiler’ dedim. Kolumu alçıya aldıktan sonra bana ‘kolun birkaç ay alçıda kalacak. Ameliyatın çok güzel, başarılı geçti’ dediler. Bir buçuk ay sonra alçıyı aldılar. Alçıyı aldıktan sonra kolumun bilek kısmı aşağıya düşmeye başladı. Hastaneye gidip doktora ‘Hocam böyle bir durum var; bu kolum bu şekilde düşüyor’ dedim. Hoca da bana ‘düzelecek, biraz daha zamana ihtiyaç var’ dedi. Ben de tekrar ne zaman ameliyata alacaklarını sordum. O da bana, ‘Yarın seni ameliyata alacağız ama seni bu sefer 2 doktorla birlikte ameliyata alacağız’ dedi. Ben de hocaya, zamanında neden 2 doktorla ameliyata almadıklarını sordum. O da bana 2 doktorla alacaklarını söyledi. Aradan bir sene geçti. Beni bir sene sonra ameliyata aldılar. 2’nci ameliyat da benim düşünceme göre başarısız oldu" ifadelerini kullandı.

'İLGİLENDİLER AMA SONUÇ ALAMIYORUM'

Doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Şişman, “Gittim adliyeye dilekçe verdim. Beni çağırıp Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve farklı hastanelere gitmem gerektiği, orada heyete gireceğim söylendi. Heyete girdim; raporlarımı aldım. Onlar da bana düzenleme yaptıktan sonra raporlarımı adliyeye göndereceklerini söylediler” dedi. Sürecin devam ettiğini belirten Şişman, "Daha sonrasında muhtarlığa yazı geldi. ‘Sağlık Bakanlığı seni hastanede ön incelemeye alacak’ dediler. Beni hastaneden aradılar. Hastaneye gittim; beni hastanede heyete soktular. Sağ olsunlar, ilgilendiler ama oradan da bir sonuç alamıyorum. Bana diyorlar ki ‘şu il sağlık müdürlüğüne gelecek’, ‘Ankara’yı araman lazım’. Ankara’yı arıyorum; oradan hiç cevap alamıyorum. Orası öbür tarafa yönlendiriyor" ifadelerini kullandı.

'FABRİKADA TEMİZLİKÇİ OLARAK ÇALIŞIYORUM'

Sağlık Bakanlığı'na seslenen Yusuf Şişman, "Benim sadece bir ricam var. Türk vatandaşı olarak, Sağlık Bakanımdan rica ediyorum; benim bu derdime çare bulsun. Ondan sadece rica ediyorum; bana yardımcı olsun. Buradan bana ‘evrak gelecek’ diyorlar; 4 ay bekliyorum. Benim kolum tamamen gitti; bir şey kaldıramıyorum; kasap mesleğimi yapamıyorum. Şimdi de bir fabrikada temizlikçi olarak çalışıyorum. Yapacak başka hiçbir şey, işim yok; temizlikçi olarak çalışıyorum. Mecbur çalışmak zorundayım; ihtiyacımız var sonuçta. İnşallah sağlık bakanıma bu haberim gider; inşallah bana yardımcı olur; derdime derman olur" diye konuştu. Hastane yönetimi ise adli süreç devam ettiği için açıklamaya yapmayacağını belirtti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum