Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çeker: Sağlık çalışanlarına muayene önceliği tanınmalıdır

Gebze Fatih Devlet hastanesi ve SBU Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret eden Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, çalışanların sorunlarını yerinde tespit etti. Başkan Çeker ziyaret sonrası açıklamada bulunan Çeker, “Sağlık çalışanlarına muayene önceliği tanınmalıdır.” Dedi.

Çeker: Sağlık çalışanlarına muayene önceliği tanınmalıdır
25 Mart 2024 - 16:22
Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada, “Sağlık çalışanları kendi kurumlarında sağlık hizmetlerine ulaşma (muayene) olmada sorunlar yaşamaktadırlar. Muayene olabilmeleri için Sağlık Bakanlığı Alo 182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)’den randevu alarak sıra beklemektedirler. Bu durum iş gücü kaybına sebebiyet vermektedir. Çalışanların yaşamış olduğu sorunun giderilmesi için Türk Sağlık Sen Genel Merkezi Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) müracaat ederek sağlık kurum ve kuruluşları uhdesinde görev yapan sağlık çalışanlarının poliklinik hizmetlerinde muayene önceliği verilmesini talep etmiştir.

SORUN HALİNİ ALMIŞTIR.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2006/113 sayılı poliklinik hizmetlerine ilişkin genelgesinin 6. Maddesi ile sağlık personeline poliklinik muayenelerinde öncelik tanınmıştır. Sağlık Bakanlığı 2010 Yılında yayınlamış olduğu 2010/73-80 sayılı genelgesi ile sağlık kuruluşlarında sağlık çalışanlarının muayenen önceliği hakkını yürürlükten kaldırmıştır. Bu durum hem çalışanın hem de sağlık kuruluşlarından hizmet alan vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet verecek sorun halini almıştır.

ZARURET HALİNİ ALMIŞ

Bu mesele uzun bir süredir çözüm üretilmesi gereken zaruret halini almış bir durumdur. Sağlık çalışanlarının gerek kendi çalıştıkları hastanede gerekse başka sağlık kurumlarında mesai saatleri içerisinde izin alarak muayene sırası beklemesi, özellikle biriminde tek olan personelin görev yerini bırakarak muayene sırasına girmesi kendisi mağdur ettiği gibi, vatandaşa sunulan hizmetin de önemli ölçüde aksamasına neden olmaktadır. Vatandaşa kaliteli ve etkin bir hizmet sunmak çabası içerisinde olan sağlık çalışanlarının gerek kendi kurumlarında gerekse başka sağlık kuruluşlarında sıra beklemeden muayene önceliğine sahip olabilmeleri gerekmektedir.

İKİ BAŞVURUNUN TAKİPÇİSİYİZ.

 Hizmet sunduğu alanda hizmette öncelik sahibi olması gereken sağlık çalışanlarımız için yaptığımız bu iki başvurunun takipçisiyiz. Sağlık çalışanlarının çalışma ve sosyal hayatlarının kesiştiği, kendi sağlıklarının söz konusu bir durumda bu uygulama gayet doğrudur ve bir an uygulanmalıdır. Sağlık Bakanlığı daha önce bir genelge ile bu düzenlemeyi hayata geçirmiş fakat sonrasında yeni bir düzenleme ile anlaşılmaz bir şekilde bu durumu sonlandırmıştı. Umarız ki yıllar önce yapılan bu yanlıştan dönülür ve çalışanlar için hayırlı bir işe imza atılmış olur.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum